Depremin olduğu andan itibaren milletçe depremzede kardeşlerimizin yanında yer aldık. Arama kurtarma ekiplerinin enkazın altından bir kişiyi daha canlı kurtarmak için gösterdikleri kahramanlıklar, fedakârca çalışmalar unutulmaz. Depremle gelen bu afetin yaralarını el birliği ile saracağız. Böyle afetleri yaşamamak için Rabbimize dua ediyoruz. Deprem sebebiyle yakınlarını kaybedenlere sabır, vefat edenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı. Kahraman askerlerimiz, düşman ordularına “Çanakkale Geçilmez” diyerek vatanımız için canlarını ortaya koydular. Bu sebeple bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu ayda yer alan önemli bir diğer tarihî olay ise Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz bir şekilde kaleme aldığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesidir. Bu vesileyle İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve rahmetle anıyoruz.

6 Mart Pazartesi günü Berat Kandili. 23 Mart Perşembe gününde ise on bir ayın sultanı ramazan ayına kavuşacağız. Şimdiden kandilinizi ve ramazan ayınızı kutluyorum. Rabbimizin affının ve merhametinin çok olduğu bu zamanlarda ülkemiz, Müslüman kardeşlerimiz ve tüm insanlık için bolca dua edelim.

Allah’a emanet olun.

Dr. Lamia Levent Abul