Bağımsız Diyanet Hizmet Sen Şereflik
Antalya Müftülüğünden “21. Yüz
Bölge Finali Trabzon’da Yapıld
Yozgat Birincileri Seçildi…
Sivas Müftülüğü Kur’an-ı Kerim’i Yüz
Polatlı’da Aile Haftası Toplan
Diyanet: Müslümanlar 300 yıldır sömü
Yaz Kur’an Kurslarının Teması
Diyanet bütün camileri istedi
Mesleki Kültürel Eğitim Kursu Sona E
Stajyer öğretmenlere başörtüsü serbestliği tanınmasının ardından, okullarda talep olması halinde mescit de açılabileceği, yöneticilerin buna itiraz edemeyeceği belirtiliyor.
Gerek Anayasa, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1977 tarih ve 11926 sayılı Genelgesi’ne göre, okul idarecilerinin ibadetlerini yapmak isteyenlere bir yer göstermeleri gerektiği ifade ediliyor.
Üniversite son sınıf öğrencisi Stajyer Öğretmenler’e okullarda başörtüsü serbestliği tanınmasının ardından, okullarda talep olması halinde mescit de açılabileceği, yöneticilerin buna itiraz edemeyeceği belirtiliyor. Gerek Anayasa, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1977 tarih ve 11926 sayılı Genelgesi’ne göre, okul idarecilerinin ibadetlerini yapmak isteyenlere bir yer göstermeleri gerektiği ifade ediliyor.
Sisteminin zorunlu olması nedeniyle öğrenci ve çalışanların taleplerine kulak tıkamanın izahı olamaz. Haftalık ders saatlerinin artırılmış olması, öğrencilerin gün içinde okulda kalma süreleri de artırmıştır. Eğitim hayatının devamı olan üniversitelerin tamamında ya bir cami ya da mescit olduğu halde okullarda bu ihtiyacın görmezden gelinmesi anlaşılır bir durum değildir.”
Üyeleri olsun olmasın, eğitim çalışanlarının sendikalarına başvurarak, en doğal hakları olan inançları gereği ibadetlerini yerine getirebilme imkanlarının olmamasından ötürü serzenişte bulunmaya devam ettiklerini belirten Aydın, “Milyonlarca insanın bu haykırışına seyirci kalmamız beklenemez. Gerek Anayasal haklarımız, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1977 tarihli 11926 Sayılı Genelgesi gereği, okul idarecilerinin ibadetlerini yapmak isteyenlere bir yer göstermesi gerekmektedir.
Ülke genelinde uygulama da bütünlük olması adına, başvuru dilekçemizi Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilmek üzere İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vermiş bulunmaktayız. Sorunun çözümü ile ilgili tüm kurumlara talimat verilmesi gerekmektedir. Bakanlığın soruna duyarsız kalmasını insan haklarının ihlali sayacağız” dedi.