Siverek İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Siverek Şubesi ve hayırsever vatandaşların destekleriyle Flistin’e yapılan yardımlar çığ gibi büyüdü. Ramazan ayı boyunca Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yaklaşık bir milyon 900 bin TL Filistin’ yardım yapıldı.

Siverek İlçesinde Filistin için toplanan yardımlar her geçen gün artıyor. Gazzeli arkadaşlarının yanında olduğunu göstermek isteyen çocuklar kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bağışlıyor. 13 yaşındaki Mehmet Emin Aymelek ile Muhammed Yusuf Akay, kumbalarında biriktirdikleri harçlıkları bağışladı.

Siverek Yardım 11

Anne ve babasıyla beraber Siverek İlçe Müftülüğüne gelen Mehmet Emin Aymelek, kumbarasında biriktirdiği harçlıkları İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek’e teslim etti.

Siverek Yardım 22

Yapılan yardımlarla ilgili konuşan İlçe Müftüsü Çiçek, birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu duyarlı hareket, ilçenin sosyal sorumluluk bilincinin ne derece yüksek olduğunun bir kanıtı oldu. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberlikten ötürü minnettarım. Yapılan bu yardımların, Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimize ulaşarak, onlara umut olmasını istiyoruz. Siverek, bu anlamlı hareketiyle hem ulusal hem de uluslararası arenada örnek bir dayanışma sergilemiş oldu." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan