18 Nisan tarihinde Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve Yozgat Kadışehri ilçesinde de hasara yol açan 5.6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Türkiye Diyanet Vakfı yardım ekipleri yola çıktı.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden de ilçe müftüleri ile iletişime geçerek müftülüğe bağlı birimlerde oluşan olumsuzluklar hakkında bilgi aldı. Ayrıca İl Müftülüğü ve Vakıf Şubesince depremin en çok hissedildiği Tokat Sulusaray ve Yozgat Kadışehri ilçelerine yardım gönderildi.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İl Müftüsü Ali Gülden, "Meydana gelen depremlerde Kadışehri ilçe merkezi ve birkaç köy cami ile lojmanlarda orta ve hafif düzeyde hasar meydana gelmiştir. Diğer ilçelerimizde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamıştır. Türkiye Diyanet Vakfı Merkezimizden gece yarısı ilimize gelen 2 adet ikram aracına, Vakıf Şubemizce lojistik destek sağlanarak araçlarımızı depremden en çok etkilenen Tokat Sulusaray ve Yozgat Kadışehri ilçelerimize uğurladık. Geçmiş olsun, Allah'u Teala hertürlü musibetten esirgesin." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan