Giresun Müftülüğü

15 Temmuz şehitleri yaz Kur’an kurslarında dualarla anıldı

Giresun İl Müftülüğüne bağlı yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı.

Abone Ol

Giresun İl Müftülüğü tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında yaz Kur’an kurslarında "Şehitleri Anma" programları düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda öğrenciler, 15 Temmuz temalı gösteriler düzenledi, ilahi ve ezgiler söyledi.

Programlarla ilgili bilgi veren Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, 15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi için birçok etkinliğe imza attıklarını vurguladı.

-"Birlik şuurumuzu hep diri tutmalıyız"

Din görevlilerinin öncülüğünde Yaz Kur'an Kursu öğrenci ve velilerinin katılımıyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirten İl Müftüsü Kılıçbay, şöyle konuştu:

"Ay yıldızlı bayrağımızın altında, onurlu ve huzurlu bir şekilde geleceğe yürümek istiyorsak, millet olmanın değerini bilmeliyiz. Bizi ayakta tutan ezanlar, salalar ve inanç değerlerimizin kıymetini her daim hatırlamalıyız. Tarih bilinci ve vatan sevgisinin önemini, ruhumuza işlenmiş sahih bir dindarlığın desteğiyle canlı tutmalıyız.

15 Temmuz, ülkemiz ve toplumumuz için bir dönüm noktasıdır. Zor zamanlarda, her bir vatandaşımız ihanet girişimine tepki göstermiş ve halkımız ortak idealler etrafında birleşerek bir destan yazmıştır. 15 Temmuz, sadece bugün değil, ülkemizin tarihinde de ‘Milletin Zaferi’ olarak yerini almıştır. Hain darbe girişiminin sekizinci yıl dönümünde, cesur yürekleri ile destan yazan şehit ve gazilerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak, bu bilinci ve inancı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin vatan borcudur."