Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, "İyilik ve Sanat" temasıyla hazırlanan "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı" Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Sergi açılışı sonrası Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” Peygamber kavlinin izinde bütün insanlığa faydalı olma gayesiyle çalışan bir iyilik hareketidir." dedi.

1975’te kurulan vakfın iyiliği yeryüzüne hakim kılma hedefinde olduğunu vurgulayan Erbaş, "Medeniyetimizin kadim birikimi bize 'beşik sallayan eller dünyayı sallar' diye öğretmişti. İşte bu sebeple değdiği her yeri yeşertmekte mahir olan Anadolu kadınını bu değere dahil ettik." diye konuştu.

51 Bini Aşkın Tdv Kadın Kolları Gönüllüsü Iyilik Için Sanatla Buluştu (5)

- TDV KAGEM gönüllüleri 51 bini aştı

Erbaş, "Kurulduğu günden bu yana ihtiyaç olan her yere güzellik ve iyilik götürmeyi amaç edinmiş Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları 2020 yılında kuruldu. Adeta bir motifin ilmekleri gibi yurdumuzun dört bir yanından 81 ilde 51.000’i aşan gönüllüsüyle bugüne geldik. Samimi niyetlerimizin bir çığ gibi büyümesi ve özverili gayretlerimizin büyüklerimiz nezdinde değer görmesi bizi daha da heyecanlandırdı ve sorumluluğumuzun büyüklüğünü hatırlattı." ifadelerini kaydetti.

Kadın, Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İyilik Atölyelerinde üretilen ürünlerden oluşan "iyilik ve sanat" temalı hayır sergisinin açılışı için bir araya geldiklerini belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"Takı, hasır örgü, mefruşat gibi birbirinden güzel eserleri büyük emeklerle hazırladık. Hayır sergisi içerisinde katı sanatından ebruya; filografiden çini ve deri yapımına birçok el emeği ürünü hayırseverlerle buluşturmak istedik

Bu hayır sergisinde gördüğünüz bütün ürünler, Türkiye Diyanet Vakfı bünyesindeki iyilik atölyelerinde, Altındağ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinin katkılarıyla gönüllülerimiz tarafından hazırlandı.

Üç gün devam edecek olan bu serginin tüm gelirleri Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen insani yardım, eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde yetim, öksüz ve dezavantajlı gruplar ile ihtiyaç sahibi aileler için kullanılacaktır.

Sergide emeği geçen bütün hocalarımıza ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Herkesi sergimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz."

Erbaş, Ankara’da "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı"nı açtı Erbaş, Ankara’da "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı"nı açtı