ALİ ERBAŞ

90 bin camide şehitler için dua edildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuş topraklardır. Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Milli Mücadele’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a ve 15 Temmuz’dan günümüze kadar o kadar çok şehitler verdik ki şehitsiz olmuyor.” dedi.

Abone Ol

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle tüm camilerde sabah namazı buluşması düzenlenerek, şehitler, gaziler ve milletimiz için dualar edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında Ankaralılarla bir araya geldi.

Programda sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, okunan tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından cemaate hitap etti.

“Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuş topraklardır”

Başkan Erbaş, milletin 8 yıl önce bugün devletini, vatanını, ezanını, bayrağını darbeden kurtarmak için canlarını feda ettiğini anımsatarak, “252 kardeşimiz şehit oldu. Allah şehitliklerini mübarek eylesin. Şair Mehmet Akif Ersoy diyor ya; ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda.’ Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuş topraklardır. Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Milli Mücadele’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a ve 15 Temmuz’dan günümüze kadar o kadar çok şehitler verdik ki şehitsiz olmuyor. İşte en son örneği 15 Temmuz bir kurtuluş mücadelesidir.” dedi.

Terörle mücadeleye dikkati çeken Başkan Erbaş, sınırların içinde ya da ötesinde milletini korumak için mücadele ederken şehit olan güvenlik güçleri için dua edilmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehitler için dua etti

Konuşmasının ardından şehitler için dua eden Başkan Erbaş, şu niyazda bulundu:

“Ey yerlerin göklerin ve bütün kainatın yoktan var edicisi. Şu mübarek seher vaktinde duaları kabul eden yüce Rabbimiz ellerimizi senin rızan için kaldırdık, bizleri dergah-ı uluhiyetinden boş çevirme.

Okumuş olduğumuz Kur’an-ı Kerim’den, yapmış olduğumuz tesbihattan, zikirlerden ve ayrıca okunan binlerce hatm-i şeriften hasıl olan sevabı evvelen bizzat hulasa-i kainat, iki cihan serveri, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendimizin (s.a.s.) mübarek, münevver, mutahhar, aziz ruh-i tayyibelerine hediye eyledik, Sen vasıl eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Hasıl olan sevabı bundan 8 sene önce 15 Temmuz’u, 16 Temmuz’a bağlayan bu gece vatan için, millet için, ezan için, bayrak için canını feda eden şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik, kabul eyle. Ruhlarını mele-i alada ferahnak eyle, kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle Ya Rabbi. Dünyada yapmış oldukları bütün hayır hasenatlarını, ibadet ve taatlerini ve işgalci hain, zalimlere karşı yapmış oldukları cihatlarını kabul eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Şehit yakınlarına sabr-ı cemil, ömrü tavil, Senin rızana uygun uzun ömürler nasip eyle.

Ya Rabbel Alemin! O gece binlerce kardeşimiz meydanlara çıktı. Vatanımızı, devletimizi korumak için hainlere, zalimlere, devletimizi işgal etmek isteyenlere karşı göğüslerini siper etti ve birçoğu gazi oldu. Gazi kardeşlerimize hayırlı uzun ömürler nasip eyle. O gece meydanlarda olan bütün kardeşlerimizin geçmişlerinin ruhlarını şad eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Milli Mücadele’ye ve 15 Temmuz’a kadar gerek sınırlarımızın içerisinde gerekse sınırlarımızın ötelerinde vatanımızı, devletimizi müdafaa etmek için mücadele ederken fedai can etmiş tüm şehitlerimize rahmet eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Vatanımızı, milletimizi bölmeye çalışan dahili ve harici hainlere fırsat verme, onları kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle.

Gençlerimizi, çocuklarımızı Senin yolundan ayırma Ya Rabbi. Onları Allah sevgisiyle, Peygamber, Kur’an, ezan, bayrak, vatan sevgisiyle yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi. Şehitlik ruhuyla onları yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi.

Ya Rabbel Alemin! Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, aramıza fitne, fesat sokmak isteyen hainlere, fesatçılara, fırsat verme. Milletimiz ve vatanımız için kurmuş oldukları her türlü tuzakları, hile ve desiseleri kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi.

Ya Rabbel Alemin! Şu anda Gazze’de, Filistin’de vatanlarını, yurtlarını, yuvalarını, evlerini, barklarını korumak için zalim işgalcilere karşı mücadele veren mücahit kardeşlerimize yardım eyle. Şehit olan kardeşlerimize rahmet, gazi olan kardeşlerimize yardım ve acil şifalar nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Çoluk çocuk, bebek demeden hainler, zalimler bir milleti soykırıma uğratıyorlar. O zalimleri, o işgalcileri birbirlerine düşür. Müslümanları salimen ve ganimen zafere ulaştır Ya Rabbi.

Ya Rabbel Alemin! Müslümanlara birlik, beraberlik nasip eyle. Birlik beraberlik içerisinde düşmanlarımıza, hainlere, fesatçılara, zalimlere karşı koymayı bütün müminlere nasip eyle Ya Rabbi. ‘Hepiniz Allah’ın ipine sımsıkı sarılınız, ayrılıp, bölünmeyiniz.’ Ayet-i kerimesinin sırrınca hareket etmeyi bütün Müslümanlara nasip eyle Ya Rabbi.

Şanlı ordumuzu ve güvenlik güçlerimizi karada, havada, denizde, vatan müdafaasında, dini devlet, mülkü millet davasında her zaman ve her yerde mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Bir daha 15 Temmuz işgal girişimi gibi her türlü kötülükten, devletimizi, milletimizi, vatanımızı muhafaza eyle.”