Sakarya Müftülüğü

Akbulut: Hafızlık, sadece Kur’an’ı ezberlemekten ibaret değildir

Sakarya Pamukova İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen icazet merasimine katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Hafızlık, sadece Kur’an’ı ezberlemekten ibaret değildir." dedi.

Abone Ol

Pamukova İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 21 kız öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açışında konuşan Pamukova İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, hafızlığın bir insanın dünya hayatında ulaşabileceği en yüce makamlardan biri olduğunu belirtti.

Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerin sadece birer ezberci olmadığını, aynı zamanda toplumun manevi rehberleri olarak yetiştirildiklerini ifade etti.

Ardından kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, hafızlığın sadece Kur’an’ı ezberlemekten ibaret olmadığının altını çizerek "Hafızlık, sadece Kur’an’ı ezberlemekten ibaret değildir. Asıl önemli olanın Kur’an-ı Kerim'i hayatın her alanına ve her anına yansıtmaktır." dedi.

Akbulut, "Genç hafızlarımızın, Kur’an-ı Kerim’i hayatlarına tatbik ederek örnek bireyler olacaklarına inanıyorum. Biliyoruz ki bu başarının arkasında büyük bir emek ve fedakarlık var. Hafızlarımızın eğitimlerinde emeği olan din görevlilerimize, Kur'an kursu öğreticilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törene, Pamukova Kaymakamı Gürsel Temurci, Pamukova Belediye Başkanı Fatih Akın, Pamukova İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, müftülük personeli, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, hafızlık belgelerinin verilmesi ve öğrencilere çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.