Çankırı Müftülüğü

Akçalı Köyü'nden Mevlid-i Nebi Haftasında anlamlı bağış

Çankırı'nın Eldivan İlçesine bağlı Akçalı Köyü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Filistin ve Gazze için yaptıkları bağış ile farkındalık oluşturdu.

Abone Ol

Eldivan İlçesi Akçalı Köyü halkı din görevlisi öncülüğünde "Mevlid-i Nebi Haftası" münasebetiyle başlattıkları yardım kampanyası ile Filistin ve Gazze'ye destek oldu.

Köy heyeti adına Eldivan İlçe Müftülüğünü ziyaret eden Akçalı Köyü Din Görevlisi Sadık Ömerbaşar, Muhtar Adil Şahin ile beraberindeki Bünyamin Akça ve Selami Taş, "Bize din görevlimiz öncülük etti. Köy halkı olarak Gazze’de yaşanan yokluğa kayıtsız kalamadık. Köylülerimizle bir araya gelerek Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle verdiğimiz ikram yemeğinin bedelinin bir benzerini Gazze bölgesi için bağışlamak istedik. Peygamberimize hürmeten peygamberler şehri Filistin topraklarına katkı olsun diye köylülerimizle topladığımız 20.000 liralık bu bağışı Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla göndermeyi uygun bulduk." dedi.

Yapılan bağıştan dolayı memnuniyetini ifade eden İlçe Müftüsü Kasım Coşkun, "Din görevlimizin rehberliğinde Akçalı Köyü halkı olarak yaptığınız bu bağış, insanımıza örnek olacak bir davranış. Peygamberler şehri Filistin ve Gazze’de yaşanan acılara dikkat çekmeniz ise son derece kıymetli. Başkanlığımızca Mevlid-i Nebi Haftası’nda bu seneki ana temamız 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirlendi. Sizler bu temaya tam anlamıyla uygun bir tavır ortaya koydunuz." diyerek Akçalı Köyü adına gelen heyete teşekkür etti.