Akıncılar İlçe Müftülüğü koordinesinde yeniden yapılacak olan Merkez Camii ve Külliyesi için temel atma töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Suşehri Kaymakamı Ahmet Korkmaz, caminin yapılmasına öncülük eden kurum, kuruluş ve hayırseverlere teşekkür ederek Merkez Camii ve Külliyesinin en kısa zamanda tamamlanıp Akıncılar ilçesinde hayırlı hizmetlerde bulunmasını diledi.

Sivas Akıncılar Cami Temel Atma 22

Programa katılan Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, konuşmasında camiler; bulunduğu beldelerin Müslüman olduğunun en büyük simgesi olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Camiler, Müminlerin mabedidir. Camilerimiz bağımsızlığımızın sembolüdür. Minareler tevhidin sembolüdür. Camiler insanlar için sadece ibadethane değil her yönüyle hizmet mekanlarıdır. Tarihimize bakarsak camilerimiz, Peygamber Efendimiz (sas) döneminde eğitim merkezi olarak kullanılmış, savaşlarda ise karar merkezi ve hastane olarak hizmet etmiştir. Bugün ise Akıncılar İlçemizde yapacağımız Merkez Camimizin içerisinde geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın eğitim alacağı 4-6 yaş Kur’an kursu, hanımlar için ihtiyaç odaklı Kur’an kursu, gençlerimiz için gençlik merkezi ve tüm ilçe halkının faydalanabileceği taziye yeri veya çok amaçlı salon olacaktır."

Müftü Altunkaya konuşmasının sonunda caminin yapılması için öncülük eden ve emeği geçenlere teşekkür ederek caminin en kısa zamanda yapılarak hizmete açılacağını söyledi.

Sivas Akıncılar Cami Temel Atma 33

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü iken emekliye ayrılan Enver Güvenç’in yaptığı dua ile caminin temeline ilk harc döküldü.

Programa İlçe müftülerin yanı sıra kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.