Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından"Bir Damla Hayat Su Kuyusu" ve "Vakıf Çeşmesi" projesine bir destek de Aksaray'dan geldi.

TDV Aksaray Şubesi "Bir Damla Hayat Su Kuyusu" ve "Vakıf Çeşmesi" projesi kapsamında hayırsever Mürsel Yılmaz’ın babası Doğan ve annesi Hatice Akça Tanzanya’da Su Kuyusu ve Vakıf  Çeşmesi açıldı.

Tanzanya'nın Loliondo bölgesinde yeni Müslüman olan Massai kabilesinin yaşadığı bölgede açılan su kuyusu ve vakıf çeşmesi ile ilgili Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, "Böylesine kıymetli bir hayrın yapılmasında emeği geçen, destek olan başta Mürsel Yılmaz olmak üzere herkese teşekkür ederiz." dedi.

Müftü Işıldar, su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılışı için bulundukları sürede iki kişinin daha Müslüman olduğunu belirterek, "Yapılan bu hayırların birçok kişinin hidayetine ve buradaki insanların İslam ile şereflenmesine vesile olacaktır." diye konuştu.

Su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılış programına Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, TDV Aksaray Şube Temsilcisi İbrahim Dokazoğlu, din görevlisi Mehmet Nuri Düzgün ve TDV gönüllüleri katıldı.

Su kuyusu ve vakıf çeşmesi Müftü Işıldar'ın yaptığı duanın ardından hizmete açıldı.