Konya Müftülüğü

Akşehir’de minikler yıl sonu heyecanı yaşadı

Konya Akşehir İlçe  Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Abone Ol

Akşehir İlçe  Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Yunus Emre Camii’nde gerçekleştirilen program, minik öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci'nin açılış konuşması ile devam eden programda, Kur’an-ı Kerim’i öğrenerek hatim yapan 14 öğrenciye belgeleri takdim edildi.

Müftü Müjdeci, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilk olarak 2013 yılında uygulamaya koyduğu 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda, okul öncesi eğitimin yanında Kur’an Eğitimi ve Dini Değerler Eğitimi vermekteyiz. Akşehir İlçe Müftülüğü olarak, bu sene 5 merkez, 5 mahalle olmak üzere toplam 10 kursumuzda 402 çocuğumuza eğitim sunduk. Kurslarımızı başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca Kur’an-ı Kerim-i hatmeden 14 öğrencimizi hassaten tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursu hafızları tarafından okunan ilahilerin ve salavatların ardından, miniklerin okuduğu hatimler tüm şehitler ve Filistin'de şehit olan için bağışlandı.

Balon Şelalesi ile başlayan şenlik etkinliklerinde çocuklar, Bilim-Sanat ve Akıl Oyunları Atölyesi, Takı Tasarımı Atölyesi, Ebru Atölyesi, Yarış Parkuru ve Balon Patlatma Oyunları ile doyasıya eğlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarının çocuk kitapları tanıtım standı ve Kur’an Kursları yararına bir de kermes düzenlendi.