Antalya Müftülüğü

Alanya’da "Mevlid-i Nebi" konferansı düzenlendi

Alanya Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans düzenlendi.

Abone Ol

2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Alanya Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan konuşmacı olarak katıldı.

Program, Kuyularönü Camii İmam Hatibi Adem Yağcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından, Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan açılış konuşmasını yaparak haftanın önemine dikkat çekti ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Hz. Peygamber’in (sas) hayatından örnekler sundu.

Sonrasında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" teması üzerine bir konferans gerçekleştirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" üzerine yaptığı konuşmasında, Hz. Muhammed’in (sas) sadece insanlığa değil, tüm alemlere rahmet olarak gönderildiğini vurguladı. Turan’ın konuşması, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Programda ayrıca, ilahi ve tasavvuf musikisi dinletileri sunuldu ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yer aldı.

Konferansa, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan, Gazipaşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, Manavgat İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Program sonunda, TDV Antalya Şubesi’ne ait mobil ikram aracından katılımcılara helva ikram edildi.