İHTİDA HABERLERİ

Alman kadın tatile geldiği Bayramiç'te Müslüman oldu

Alman vatandaşı Michelle Chiara Lutz, Çanakkale Bayramiç İlçe Müftülüğünde düzenlenen "İhtida Merasimi" ile Müslüman oldu.

Abone Ol

Yaklaşık bir yıldır İslam Dinini araştıran ve tatil için Bayramiç'e gelen Michelle Chiara, Müslüman olmak istediğini belirterek İlçe Müftülüğüne müracaat etti.

Kendisi için düzenlenen "İhtida Merasimi"nde İlçe Müftüsü Rıdvan Seletli, İslam Dini ve inancı hakkında bilgiler verdi. Program Michelle Chiara' nın şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirmesi ve yapılan dua ile tamamlandı.

Müslüman olduktan sonra "Ayşe" ismini alan Michelle Chiara'yı tebrik eden Müftü Seletli, "Araştırmaları sonucunda İslam Dini' ni inceleyen ve dinimizi tercih ederek Müslüman olan kardeşimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Yüce Rabbim kendisine sağlık, afiyet ve iman üzere bir hayat nasip eylesin." dedi.

Merasimin sonunda Michelle Chiara' ya İlçe Müftüsü Seletli tarafından "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim' in Almanca meali, Almanca Siyer Kitabı ve Almanca İslam Dini Bilgiler kitapları olmak üzere çeşitli kitaplar hediye edildi.