DİYANET RADYO/TV

"Anadolu'nun İzleri" Diyanet TV'de İzleyiciyle Buluşmaya Devam Ediyor

Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşan ve büyük ilgi gören "Anadolu'nun İzleri" belgesel serisi, yayınlandığı güden bugüne Anadolu'nun farklı köşelerinde yaşayan insanların hikayelerini ekranlara taşmaya devam ediyor.

Abone Ol

Kırsal yaşamın sosyal, ekonomik ve kültürel boyutlarını ele alan bu belgesel, izleyicilere Anadolu'nun zengin kültürel mirasını ve geleneksel yaşam tarzını tanıtırken aynı zamanda bu kültürün korunmasına da katkı sağlıyor. Belgeselde taş ustalığı gibi geleneksel zanaatler ön plana çıkıyor.

Belgeselin son bölümünde, Çankırı'nın Kayılar Köyü'nde yaşayan Halil Çelik'in hayatı ele alındı.

Halil Çelik, taş duvar ustalığı yaparak ve hayvancılıkla uğraşarak hayatını sürdürüyor. Taş duvar ustalığını severek yapan Çelik, bu zanaatın inceliklerini ve emek gerektiren yönlerini izleyicilerle paylaştı.

Günümüzde daha çok betonarme yapılara yönelme olmasına rağmen taş işçiliğinin hala değerli ve estetik bir yapı türü olduğuna dikkat çeken Çelik, taştan yapılan ev ve çeşmelerin anadolunun izlerini taşıdığını belirtti. İşini severek yaptığını ifade eden Çelik, zanaatına olan bağlılığını dile getirdi.

"Anadolu'nun İzleri" belgeseli özel ve anlamlı hikayeleri ekranlara taşımaya devam ederken, izleyicilere Anadolu'nun saklı kalmış güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Her bölümüyle farklı bir yöreyi ve o yörenin kültürel dokusunu ekrana taşıyan program, Anadolu'nun zengin mirasını yaşatmaya ve yeni nesillere tanıtmaya devam edecek.

"Anadolu'nun İzleri" her Cuma saat 21.00’de Diyanet TV’de…