İstanbul Müftülüğü

Arnavutköy'de 4-6 Yaş Kur'an Kursları yıl sonu programı düzenlendi

İstanbul Arnavutköy İlçe Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursları yıl sonu kapanış programını gerçekleştirdi.

Abone Ol

Arnavutköy İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte bir araya geldi.

Programda konuşan Arnavutköy Müftülüğü Şube Müdürü Habib Kaplan, 4-6 Yaş Kur'an Kurslarının yalnızca dini bilgileri öğretmekle kalmadığını, aynı zamanda çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkıda bulunduğunu vurguladı.

Kaplan, "Etkinlik ve oyun gibi araçlarla çocuklarımızın birbirleriyle ve toplumla daha sağlam bir bağ kurmasını sağlıyoruz." diye konuştu.

Etkinlik boyunca mehteran takımı dinletisi, semazen gösterisi, Mehmet Akif İnan'ın “Mescid-i Aksa” şiiri dinletisi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar, ilahiler, şarkılar, piyesler ile çeşitli gösteriler sergilendi. Çocukların hazırladığı gösterileri izleyen katılımcılar, minik öğrencilerin yıl boyunca öğrendiklerini sergiledikleri etkinliği ilgiyle takip etti.

Karagöz-Hacivat oyunu sergilenen etkinlik, Arnavutköy Belediyesi tarafından çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilmesi ile sona erdi.