DİYANET HAC-UMRE

Asiltürk: Hacı adaylarının hiçbir talebi ötelenmiyor

Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Mustafa Asiltürk, Mekke’ye günde 2-3 bin hacı adayının intikal ettiğini belirterek hiçbir hacı adayının talebinin ötelenmediğini söyledi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında Mekke’deki son durumu Diyanet Haber’e değerlendiren Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Mustafa Asiltürk, "Başkanlığımız 40 yıllık hac tecrübesiyle hacılarımızın rahat bir şekilde hac yapabilmesi, ibadetin ruhuna uygun olarak görevlerini ifa edebilmeleri için olağanüstü gayret gösteriyor." dedi.

Asiltürk hazırlıklar yapılırken tüm detayların titizlikle değerlendirildiğini belirterek, "Mekke’de karşılaşabileceği muhtemel sorunları  ön görerek Mekke’de hangi ihtiyaçlar var bunları önceden değerlendiriyor. Bu amaçla Koordinasyon Başkanlığı olarak Mekke-i Mükerreme’de hacılarımızın konaklama, yemek, servis, fetva ve irşat ile özellikle sağlık boyutuyla ihtiyaçlarını dikkate alıp bu hizmetleri en güzel şekilde deruhte etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Türkiye’den 3 bini aşkın personelle burada en güzel şekilde hizmet etmekteyiz." diye konuştu.

- "Hacı adaylarına hizmette 7/24 görevdeyiz"

Hacılar gelmeden 10 gün önce ekiplerin hazırlıklarını tamamlayarak göreve başladığını belirten Asiltürk, "14 Mayıs itibariyle Medine’den gelen ilk kafilemizi karşıladık. 17 Mayıs’ta ise ilk kez Türkiye’den Cidde Havalimanı'na hacı adaylarımız geldi. Günde ortalama iki-üç bin hacı adayımız Mekke’ye intikal ediyor. Bizler ekip başkanlığı olarak hacılarımızın karşılanması, otellerine yerleştirilmesi, ibadetlerini rahatlıkla yapması için çalışıyoruz. Bu amaçla otellerimizde görevli ekip personeli, tercümanlar, bölge sorumluları ve yardımcıları, kafile başkanları, grup din görevlileri ve kadın irşat görevlileri topyekun bir şekilde hacılarımız için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 görev yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

- 87 bin hacı adayı bekleniyor

Asiltürk, Mekke’de 22 Mayıs itibariyle 15 bin civarında hacı adayının bulunduğunu aktararak, bu rakamın meşaire intikal öncesinde Diyanet bünyesinde 53 bin, şirketlerle birlikte 87 bin civarına ulaşacağını söyledi.

- "Yakınlarınız bizlere emanet, hiçbir endişeniz olmasın"

Asiltürk hacı adaylarının Türkiye’deki yakınlarına seslenerek şunları söyledi:

"Akrabalarınız, yakınlarınız, büyükleriniz bizlere emanet, hiçbir endişeniz olmasın. Onları en güzel şekilde ibadetlerini yaptırıp inşallah hac sonrasında peyderpey Türkiye’ye uğurlayacağız."

Din görevlilerinin hacı adaylarına hizmet  ederken üstün bir gayret gösterdiklerini dile getiren Asiltürk, "Hacılarımızın hiçbir talebi, hiçbir sorunu ötelenmiyor. Onların en güzel şekilde ibadetlerini yapmaları için her türlü tedbiri almış durumdayız. Şairin ‘Her kime Kabe nasip olsa Mevla ona rahmet eder, her kişi sevdiğini hanesine davet eder’ sözünü şiar edinerek buraya gelen Rahmanın misafirlerini en güzel şekilde ağırlamanın gayreti içerisindeyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Asiltürk sözlerinin sonunda 2024 yılı hac organizasyonunda görev alan tüm personele teşekkür ederek organizasyonun hayırla neticelenmesini diledi.