Şanlıurfa Müftülüğü

Aslan: Verilen her kurban vekaleti milyonların gönüllerine girmektir

Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Aslan, vekaletle kurban kesimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Şanlıurfa’da her yıl kurban bayramında İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şubesi tarafından ihtiyacı sahibi ailelere kurban eti ikram ediliyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında bağışlanan kurbanlarla, ihtiyaç sahibi aileleri arasında bir köprü kuruluyor.

İl Müftü Yardımcısı Aslan, vekaletle kurban kesiminin önemine değinerek, "Vereceğimiz bir bağış, bir kurban hissesi veya bir bağış belki üç ailenin belki beş ailenin belki on ailenin aşına katkı sunmak demektir. Yılda bazı bölgelerde sadece ve sadece kurban bayramından kurban bayramına et hasretini giderebilen yerler mevcut. Hem yurt içinde, hem de yurt dışında bağışlarınız sayesinde binlerce ihtiyaç sahibi ailenin evine et girebiliyor. Özellikle Afrika kıtasının bazı bölgelerinde yılda sadece bir defa kurban bayramını bekliyorlar. Sizin yapmış olduğunuz bir bağış milyonların gönüllerine girmektir ve Türkiye’nin sesinin farklı coğrafyalarda yankılanması demektir." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı,  her yıl "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla Vekaletle kurban kesim bedelini açıklıyor. Bu yılda Vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise, 4 bin 750 lira olarak belirlendi.

İl Müftülüğü ile TDV Şanlıurfa Şubesi işbirliği ile kurban bayramı öncesi hazırlıklar da yapılıyor. TDV ilçe sorumlularıyla yapılan toplantıda kurban gündemi masaya yatırıldı. Kurban bayramı öncesi yapılması gereken konular ele alındı.

Vekaletle kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, 16 Haziran tarihine kadar İl veya İlçe Müftülüklerinde ile Camilerde bulunan din görevlileri aracığıyla kurban bağışı yapabilir.

Türkiye Diyanet Vakfı resmi sitesinde bulunan https://bagis.tdv.org/ linki üzerinden de bağış yapılabilecek. 14 Haziran tarihine kadar ise, anlaşmalı bankalar aracılığıyla (Ziraat Bankası,Vakıf Bankası veya PTT) kurban bağışı alınabilecek.