ALİ ERBAŞ

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasının dördüncü yıl dönümü

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı "fethin sembolü" Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının üzerinden dört yıl geçti.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının yıl dönümü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin müze kararının iptal edildiğine dair kararnameyi paylaşan Başkan Erbaş, "Dört yıl önce bugün Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın imzalarıyla yayınlanan tarihi kararname ile birlikte Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi asli hüviyetine kavuştu. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kere daha şükranlarımı arz ediyor, Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi'nin yeniden cami hüviyetine kavuşması için ömrünü adadığı hukuki mücadelesine şahit olduğumuz ve geçtiğimiz günlerde Rahmet-i Rahman'a kavuşan İsmail Kandemir amcamız başta olmak üzere bu yolda mücadele vermiş ve ahirete irtihal etmiş olan tüm büyüklerimize Allah'tan rahmet; hayatta olanlara sağlık ve sıhhat içerisinde hayırlı bir ömür diliyorum. Cenab-ı Hak kıyamete kadar minarelerinden ezan seslerini eksik etmesin." ifadelerine yer verdi.