İstanbul Müftülüğü

Bağcılar'da Mevlid-i Nebi heyecanı

İstanbul Bağcılar İlçe Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans düzenlendi.

Abone Ol

Bağcılar Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Temel Kacır konuşmacı olarak katıldı.

Bağcılar Merkez Camii Müezzin Kayyımı Osman Çolak’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Bağcılar İlçe Müftüsü Ömer Kayhan’ın açılış konuşması ile devam etti. Müftü Kayhan, Mevlid-i Nebi'nin anlam ve önemine vurgu yaparak, Hz. Muhammed'in örnek kişiliği ve insanlık için taşıdığı derin önemi dile getirdi.

Ardından, Doç. Dr. Temel Kacır, Peygamberimizin insan yetiştirme konusundaki örnek davranışlarına ve şahsiyet inşasına olan katkılarına dikkat çekti. Peygamber Efendimizin sabır, merhamet, adalet ve ahlak gibi değerlerle donattığı sahabe neslinin, günümüz gençlerine örnek olması gerektiğini belirten Kacır, şahsiyet eğitiminin birey ve toplum için önemine değindi.

Konferans sonunda, Marmara Bölgesi genelinde düzenlenen Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve Hafızlık yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.