Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komitesi ve Kafkas Müslümanları İdaresi tarafından "Şehitleri Anma, Hatim ve Dua" programı gerçekleştirildi.

Bakü Şehitlik Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açışında konuşan Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri İhsan Açık, Şehitlik Camiinin Azerbaycan ve Türk Şehitliklerinin yanında bulunduğunu belirterek, bu programın şehitlere vefa göstermenin ve onları unutmamanın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Din Hizmetleri Müşaviri Açık, "Bir ay içerisinde 114 hatim okundu. Şehitlerimize hediyelerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim'i hediye etmek için bu programı düzenledik." dedi.

Kafkas İslam Ordusu Şehitleri, Karabağ Şehitleri, Hocalı Şehitleri, 20 Ocak Şehitleri ve 44 günlük Vatan Savaşı Şehitlerini anan Açık, bu programın gelenek haline gelerek devam edeceğini belirtti.

Ardından konuşan Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komitesi Şube Müdürü Cahandar Elifzade, programı düzenleyenlere teşekkür ederek tüm şehitlere Allah'tan rahmet ve gazilere şifa diledi.

Kafkas Müslümanları İdaresi Sebail bölge kadısı ve Şehitler Camii İmam Haibi Mirzaid Ganberov ise, programın önemine vurgu yaparak şehit ailelerine sabırlar dileyerek, tüm şehitlere rahmet ve gaziler şifa dileğinde bulundu.

Programda, Üsküdar Albayrak Camii İmam Hatibi Yunus Emre Aygün, Cennet Camii İmam Hatibi Yasin Çınar, Rumi Mehmet Paşa Camii İmam Hatibi Erdem Aydın, Şeyh Mustafa Devati Camii İmam Hatibi Huzeyfe Akdeniz, Karadavut Paşa Camii İmam Hatipleri Emrullah Çalışkan ve Binali Murtuzaoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Program, Üsküdar Cennet Camii İmam Hatibi Yasin Çınar tarafından yapılan dua ile sona erdi.