Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Proje kapsamında Bartın İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bartın Şubesince "Yazımda Kardeşlik Var" temasıyla kamp etkinliği gerçekleştirildi.

Bartın-Ulus ve Ulukaya Küre Dağları Milli Parkı’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, kitap okuma, geleneksel Türk okçuluğu, eğitici, öğretici ve eğlendirici oyunlar oynadı.

Kampta çocuklarla bir araya gelen Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, "Düzenlenen etkinlik, gençlerimizin hem sosyalleşmesine hem de manevi yönden gelişmesine katkı sağlıyor. Bu etkinlik sayesinde sizler, birbirinizle daha iyi anlaşmayı ve hayata daha olumlu bakmayı öğreniyorsunuz." dedi.

Öğrencilerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Ömer Keskin ise, "Kamplarımızda ezan, bayrak, vatan sevgisi ve manevi değerler eğitimine önem veriyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize okçuluk, izcilik gibi etkinliklerle dolu dolu bir program sunuyoruz. Amacımız, gençlerimizin kendi değerlerinin farkında olan, dini pratiklerini öğrenen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak." diye konuştu.

Kamp boyunca gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Arslan tarafından takdim edildi.

Kampın sonunda kampa katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.