İstanbul Müftülüğü

Başakşehir Fahrettin Paşa Camii'nde Filistin programı

İstanbul Başakşehir Medine Müdafii Fahrettin Paşa Camii Yaz Kur'an Kursu öğrencileri özgür Filistin için bir araya geldi.

Abone Ol

7 Ekim'den bu yana devam  eden İsrail zulmünü protesto etmek, Filistin’e destek olmak amacıyla Başakşehir Medine Müdafii Fahrettin Paşa Camii'nde "Filistin ve Şehitleri Anma Programı" düzenlendi. 

Müdafii Fahrettin Paşa Camii İmam Hatibi Enes Abdurrahman Hibe'nin  konuşmaları ve sunumlarıyla başlayan program, Vaiz Mehmet Emin Göktepe'nin sohbeti ve duasıyla devam etti.

Filistin’in özgürlüğü için siyah, kırmızı, beyaz ve yeşil renkli balonlar uçurulan programda gökyüzü Filistin renklerine boyandı. 

Filistin sembollerinden oluşturulan masa ile karşılanan misafirlere karpuz, zeytin ve limon ikram edilirken program, öğrencilerin sergiledikleri ilahiler, orotoryo, şiirler ve yüz boyama etkinlikleri ile devam etti. 

Öğrenciler, Filistinli kardeşleri için "Bir Not Bir Mektup" köşesine kendi oyuncaklarını ve mektuplarını bırakırken, duygusal anlar yaşadı.

Son olarak "Kardeşlerimizin yanındayız. Filistin özgürdür, özgür kalacak." sloganları eşliğinde tutulan Filistin nöbeti ile program sona erdi.