Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen "Şehirlerin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz, Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız” programı kapsamında yatsı namazı sonrası şehitler ve dünyadaki tüm mazlumlar için Türkiye genelindeki camilerde dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde gerçekleştirilen dua programına katıldı.

Burada yatsı namazını kıldıran, ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, “Rabbimiz, Peygamber Efendimizi (s.a.s.) alemlere rahmet olarak gönderdiğini Kur’an-ı Kerim’de bütün insanlığa bildiriyor. Allah, yeryüzünde zulümler bitsin, insanlar arasında Allah’ın rahmeti ve merhameti yaygınlaşsın, kötülükler son bulsun, iyilikler yayılsın, yalan, dolan, zulüm, iftira, haksızlık, insanların birbirine karşı yapmış olduğu zulümler, yanlışlıklar son bulsun ve toplumlarda merhamet, iyilik yaygınlaşsın diye Efendimizi (s.a.s.) alemlere rahmet olarak göndermiştir.” dedi.

“1917’den beri Filistin’de zulüm yaşanıyor”

Başkan Erbaş, büyük fitneler ve tefrikalarla Kudüs’ün zulmün, kötülüğün, işgalin yaşandığı bir yer haline getirildiğine işaret ederek, “1917 yılından günümüze kadar Kudüs’te hep kötülük hep zulüm var ve 7 Ekim’den bugüne kadar Gazze’de, Filistin’de soykırım, katliam yaşanıyor. Bebekler, masumlar; zalimlerin, işgalcilerin yukarıdan attıkları bombalar altında can veriyor. 40 binin üzerinde masum insan şehit oldu.” diye konuştu.

“Düşmanlar terör gruplarını boşuna desteklemiyorlar”

“Hepiniz toptan Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, ayrılıp bölünmeyin, tefrikaya düşmeyin.” Ayet-i kerimesini anımsatan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğruldu. Anadolu’nun her tarafı asırlardan beri bayrağımızın rengi şehit kanlarından oluştu. O yüzden binlerce, 100 binlerce şehidimizin yadigarı topraklarda yaşıyoruz. Onun için birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edelim. Düşman her zaman uyanık, biz düşmandan daha çok uyanık olmalıyız. Düşmanlar terör faaliyetlerini boşuna ortaya çıkarmıyor, terör gruplarını boşuna desteklemiyorlar. Onlara karşı bizim birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım ve her zaman duayı dilimizden düşürmememiz lazım.”

Şehit ve mazlumlar için dua…

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından şehitler ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua ederek, şu niyazda bulundu:

“Okumuş olduğumuz Kur’an-ı Kerim’den, salat-u selamlardan, kelime-i tevhitlerden, ilahi ve kasidelerden hasıl olan sevabı evvelen ve bizzat, hulasa-i kainat, iki cihan serveri sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendimizin mübarek, münnevver, mutahhar aziz ruhu tayyibelerine hediye eyledik, vasıl eyle Ya Rabbi. Hasıl olan sevabı Bedir’den Malazgirt’e, Gazze’den Filistin’den bugüne kadar İlahi Ya Rabbi, rızana kavuşmak için fedai can eden cümle şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik kabul eyle. Onları Peygamber Efendimize (s.a.s.) komşu eyle Ya Rabbi. Onları ve bizleri Peygamber Efendimizin livaül hamd isimli sancağı altında haşr-u cem eyle Ya Rabbi.

Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, Müslümanlara birlik, beraberlik ver Ya Rabbi. ‘Hepiniz Allah’ın ipine toptan sımsıkı sarılınız, ayrılıp bölünmeyin’ emri celiline ittiba etmeyi bizlere, bütün İslam alemine nasip eyle Ya Rabbi.

İslam aleminin güçlerini birleştir ve zalimlere karşı zafer kazanmayı nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Dünyanın birçok yerinde mazlumlar var, özellikle Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizi, vatanlarını, yurtlarını, yuvalarını korumak için zalimlere karşı verdikleri mücadelede muzaffer eyle. Zalimleri ve zalimlere yardım edenleri kahru perişan eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Zalimleri birbirine düşür ve Müslümanları onların zulmünden muhafaza eyle.

İlahi Ya Rabbi! Vatanımızı, milletimizi ilelebet payidar eyle. Devletimize tuzaklar kuran zahiri ve harici hainlere fırsat verme Ya Rabbi. Onların devletimiz, milletimiz için kurmuş oldukları, hainlerin, zalimlerin Müslümanlar için kurmuş oldukları her türlü planı, projeyi, tuzakları kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Gençlerimizi, çocuklarımızı kötülüklerden, şerlerden, inançsızlıktan, ibadetsizlikten, ahlaksızlıktan, haramlardan muhafaza eyle Ya Rabbi. Onları Kur’an-ı Kerim’in ve habibin Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in yolundan ayırma Ya Rabbi.”