ALİ ERBAŞ

Başkan Erbaş: Devletimizin, çalışkan, ahlaklı gençlere ihtiyacı var

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Devletimizin, milletimizin, çalışkan, ahlaklı gençlere ihtiyacı var.” dedi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Manisa’nın Soma ilçesindeki Diyanet Gençlik Koordinatörlüğünün hizmet ve faaliyetlerine katkı sunan öğrencilerle bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, gençlerin istikbalin en önemli serveti olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Büyüklerimiz şöyle dua ederlermiş, bunu Kur’an-ı Kerim’den öğreniyoruz; ‘Rabbimiz bize göz aydınlığı olacak zürriyet, eş nasip eyle.’ Sizler o büyüklerimizin yapmış olduğu dualarının kabul olunmuş meyvelerisiniz, göz aydınlığımızsınız.” dedi.

“Devletimizin, milletimizin, çalışkan, ahlaklı gençlere ihtiyacı var”

Başkan Erbaş, gençlerin Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik hizmetlerinin her yere yayıldığının da bir göstergesi olduğunu dile getirerek, “Vatanımızı, devletimizi, ezanımızı, bayrağımızı geleceğe taşımak için kendimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Bu konuda da üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getirmemiz lazım. Rabbimiz buyuruyor ki; ‘İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır.’ Onun için çok çalışmamız lazım. Devletimizin, milletimizin, çalışkan, ahlaklı gençlere ihtiyacı var.” diye konuştu.

“Bir kul için en güzel şey Allah’a secde ve rüku etmektir”

Başkan Erbaş, gençlere namazlarını ihmal etmemeleri konusunda tavsiyede bulunarak, “Bir kul için en güzel şey Allah’a secde ve rüku etmektir. İşlerinizi güzel bir şekilde yapın ama ibadetlerinizi ihmal etmeyin. Bizim güzelliğimiz böyle ortaya çıkıyor. Hem dünya ile ilgili işlerimizi en güzel bir şekilde yapmak hem de Rabbimize olan vazifemizi, ibadetlerimizi ihmal etmemek. O zaman tam insan, en güzel insan oluruz.” ifadelerini kullandı.

Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi de hazır bulundu.