Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke’de "Arafat Bilgilendirme Toplantısı"nda kafile başkanlarıyla bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, yürekleri Allah ve Resulünün (sas) sevgisi için atan ve yıllarca bu hasretle Kabe’ye, Ravza’ya yüz sürmek için özlem duyan binlerce insanın olduğunu belirten Başkan Erbaş, "Hacca gelenlere rehberlik etmek, onların vuslatına, onların heyecanına şahitlik yapmak ne güzel bir şahitliktir. Peygamber Efendimiz (sas) buralarda nasıl şahitlik yaptıysa, hac vesilesiyle biz de O’nun gibi şahitlik yapıyoruz. O nasıl uyarıcılık yaptıysa şu hac vesilesiyle uyarıcılığımızı, müjdeleyiciliğimizi, davetimizi yapıyoruz. Hac bir davettir, irşattır, nasihattir." dedi.

Kafile başkanlarına hitap eden Başkan Erbaş, şunları söyledi:

"Hac ve umre zamanı algıların en açık olduğu zamanlardır. Kabe’de, tavafta, Arafat’ta, Müzdelife’de, Ravza’da müminlerin algılarının en açık olduğu zamanlarda hep onların yanındasınız. Bizim görevimiz, gayemiz, gayretimiz işte böylesine sayısız hikmet ve güzellikleri içinde barındıran bu yolculuğun hacılarımızın, kardeşlerimizin sahih bir hac yapmasını sağlamaktır. Yaptıkları hac ibadetinin hayatlarına değer katması, zihin ve gönül dünyalarında kalıcı izler bırakması için işte bu fırsatı değerlendireceğiz ve var gücümüzle çalışacağız."

"Haccın hayatı ve ahlakı güzelleştiren yönünü etkin kılmaya çalışın"

Başkan Erbaş, bilgi, sevgi, samimiyet ve güzel iletişimin önemine dikkati çekerek, "İletişim birikiminizi, bilginizi tezahür ettirmeniz, ortaya koymanız gereken en önemli yolculuk hac yolculuğu, en iyi ortam ise bu ortamlardır. Hacılarımıza bu konuda rehberlik edip onların en iyi bir şekilde hac vazifelerini yapmaları noktasında o iletişim birikimine de sahip olduğunuzu biliyoruz. Hac vesilesiyle nebevi bir yöntemle İslam’ın ilke ve değerlerini anlatacak, gösterecek ve haccın hayatı ve ahlakı güzelleştiren yönünü etkin kılmaya çalışacaksınız." diye konuştu.

Kafile başkanının ünsiyet ve ülfet sahibi olması gerektiğini söyleyen Başkan Erbaş, "Güler yüzlü çehresiyle, herkesle iyi ve samimi ilişkiler kuracak, Muhammedi muhabbetin en güzel örneğini sergileyeceksiniz inşallah." ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının haccı irşat için önemli bir fırsat olarak gördüğüne işaret ederek, "Hem dinen hem de yasal olarak milletimizin dini hayatına rehberlik etmekle sorumlu olan bizler için hac tebliğ için en büyük imkandır." dedi.

"Aldığımız duayla bu millet Allah’ın izniyle hep dimdik olmuştur"

Türkiye’nin çok dua aldığını belirten Başkan Erbaş, "Sadece ülkemizdeki insanlara değil ülkemiz dışında nice insanlara milletimizin o cömert elini uzatıyoruz, çeşitli vesilelerle. Ramazan vesilesiyle, kurban vesilesiyle sizler de zaman zaman gidiyorsunuz yurdumuzun, ülkemizin her yerinde illerimizde, ilçelerimizde mağdur, mazlum insanlara el uzatıyoruz. Onlardan aldığımız dua ile bu millet Allah’ın izniyle hep dimdik olmuş ve dimdik olmaya da devam edecek." şeklinde konuştu.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Doç. Dr. Burhan İşliyen, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da katıldı.