ALİ ERBAŞ

Başkan Erbaş: Milletimiz yaptığımız hizmetlerin en büyük destekçisi oldu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Aziz milletimiz camilerden, Kur’an kurslarına yaptığımız hizmetlerin en büyük destekçisi olmuştur.” dedi

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 109. Dönem Kaymakamlık Kursu'nda eğitimlerine devam eden kaymakam adaylarına konferans verdi.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Erbaş, kaymakam adaylarına tarihten günümüze yürütülen din hizmetlerini ve Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarını anlattı.

Diyanet teşkilatının Türkiye’nin tüm il, ilçe ve köylerinde din görevlilerinin bulunduğunun altını çizen Başkan Erbaş, kaymakamlarla en yakın çalışan kurumların başında müftülüklerin geldiğini söyledi.

“Huzurumuzu bozmak isteyen fitnelerle mücadele ettik”

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan günümüze kadar hizmetlerindeki hassasiyeti her zaman üst seviyede tuttuğuna işaret eden Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Başkanlığımız bütün çalışmalarında özellikle şu üç hassasiyeti öne çıkarmıştır; dinimizin hakikat ve ilkelerini her şeyin üstünde tutmuş, en zor şartlarda bile İslam akaidine muhalif herhangi bir görüş beyan etmemiştir, bir tek örneği yoktur. Bizim birinci önceliğimiz tevhit, adalet, barış, huzur, güven, erdem, güzel ahlak gibi değerlerle insanlığın ufkunu aydınlatan ve insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran yüce dinimizin hakikatleridir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bütün hizmetlerinde milletimizin sağlam bir inançla ilelebet payidar olması için çalışmıştır. Milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma ilkeleriyle huzur ve güven içinde yaşaması için bütün imkanlarıyla gayret etmiştir. Huzurumuzu bozmak isteyen fitnelerle mücadele etmiştir. Bundan dolayıdır ki devletimiz içerisinde halkımızın en çok güvendiği, sahiplendiği kurumlardan biri olmuştur.”

“Diyanet, milletin devletiyle irtibatını güçlendiren bir kurumdur”

Başkan Erbaş, “Aziz milletimiz camilerden, Kur’an kurslarına yaptığımız hizmetlerin en büyük destekçisi olmuştur. Dolayısıyla bizler her türlü siyasi, ideolojik görüşün üstünde, hiçbir mezhep, meşrep ayrımı yapmadan bütün halkımıza hizmet etmek zorundayız. Bir diğer hassasiyetimiz cumhuriyet döneminin en önemli kurumlarından biri olan Başkanlığımız devletin selametini ve bekasını sürekli önemsemiştir. Milletin devletiyle irtibatını güçlendiren bir kurum olmuştur.” şeklinde konuştu.