Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100’üncü yılı münasebetiyle hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik düzenlenen “100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik Programı”na iştirak etti.

Ankara Millet Bahçesi Konferans Salonu’nda yapılan programda konuşan Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.’ buyurmaktadır. Kur’an’ı öğrenenler burada, öğretenler burada. Dolayısıyla biz de en hayırlı olan insanlarla beraberiz. Vatanımızın geleceğini hafızlarımıza, Kur’an’a gönül vermiş, Peygamber Efendimize (s.a.s.) hakkıyla ümmet olma yolunda yürüyen siz kardeşlerimize, yavrularımıza emanet edeceğiz.” dedi.

“Hayatınızı Kur’an’a göre tanzim edeceksiniz”

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Veda Hutbesi’nde insanlara Kur’an-ı Kerim ve sünnetini emanet bıraktığını belirterek, “Allah’ın Kitabı sizlerin zihinlerinde olacak inşallah. Hayatınızı Kur’an’a göre tanzim edeceksiniz.

Esasında bütün Müslümanların vazifesi bu. Ama siz aynı zamanda yürüyen Kur’anlar olacaksınız inşallah. Ne mutlu size, ne mutlu anne babalarınıza, ne mutlu sizi yetiştiren hocalarınıza.” ifadelerini kullandı.

Ankara genelinde hafızlık eğitimi gören 500 öğrencinin katıldığı şenlikte tiyatro gösterisi de sergilendi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ile Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar da katıldı.