DİYANET HAC-UMRE

Başmüfettiş Demir: Denetim, organizasyonun özgüvenini yansıtır

Denetim, Gözetim ve Rehberlik Ekip Başkanı Başmüfettiş Mehmet Fatih Demir, 2024 Hac Organizasyonuna dair "Denetim, organizasyonun özgüvenini yansıtır." dedi.

Abone Ol

Denetim, Gözetim ve Rehberlik Ekip Başkanı Başmüfettiş Mehmet Fatih Demir, 2024 Hac Organizasyonu denetim, gözetim ve rehberlik faaliyetleriyle ilgili Diyanet Haber’e açıklamalarda bulundu.

Denetimin organizasyonun özgüvenini yansıttığını belirten Başmüfettiş Demir, "Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı müfettişleri olarak Başkanlığımızın ve Turizm Seyahat Acentelerimizin yürüttüğü hac organizasyonlarını rehberlik anlayışı çerçevesinde denetlemekteyiz. Mekke'de ve Medine'de görev yapan müfettişlerimizle, vatandaşlarımızın konforu ve organizasyonun selameti için 24 saat nöbetteyiz." dedi.

Hac organizasyonunun kompleks bir yapı olduğunu vurgulayan Demir, "Hac, mevzuatı yürütülen hizmetlerin çeşitliliği, iş birliği yapılan paydaşların çokluğu gibi açılardan bakıldığında son derece kompleks bir organizasyondur. Bu çeşitlilik sahadaki organizasyonlara da yansımaktadır. Fetva ve irşat, seyahat, konaklama, gastronomi, ayniyat hizmetleri, sağlık ve servis hizmetleri bunlardan sadece bir kaçıdır." ifadelerini kullandı.

- Organizasyonun her aşaması denetleniyor

Demir, bir organizasyonun her aşamasında denetim, gözetim ve rehberlik hizmetlerinin öneminden bahsederek şunları kaydetti:

"Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı olarak temel hedefimiz, vatandaşlarımızın hac ziyaretlerini devletimizin onuruna yaraşır biçimde, her türlü çıkardan uzak, sağlık ve güvenlik şartları içerisinde yapmalarını sağlamak, bu ibadetin usulüne uygun bir biçimde ifa edilmesinde vatandaşlarımıza, görevlilerimize ve genel anlamda organizasyonumuza yardımcı olmaktır.

Bu amaç ve şuurla sahadaki tüm hizmetleri denetlediğimiz gibi, her kademede görev yapan arkadaşlarımıza ve seyahat acentesi temsilcilerine de mevzuat doğrultusunda müfettişlerimiz tarafından gerekli rehberlikte bulunulmaktadır."

- "Organizasyonun selameti için nöbetteyiz"

Organizasyonun selameti için çalıştıklarını ifade eden Demir, "Organizasyonumuz, devletimizin ve milletimizin onuruna yakışır biçimde sağlık, güven ve selametle neticeleninceye kadar görevimizin başında, nöbetteyiz." diye konuştu.