Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir başkanlığında Melikgazi İlçe Müftülüğü’nde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Belçika vatandaşı Karbowiak Lea kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve "Leyla" adını aldı.

Hunat Camii Müezzin Kayyımı Fatih Demir’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İlçe Müftüsü Kandemir’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Karbowiak Lea’nın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

Müslüman olan Leyla'yı tebrik eden Müftü Kandemir, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.

Yeni Müslüman olan Leyla (Lea), Uzun süredir İslam dini hakkında araştırmalar yaptığını ve kalbinin huzur bulduğu bu dini kabul etmeye karar verdiğini belirtti. Müslüman olma kararıyla birlikte, hayatında yeni bir sayfa açmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Ayrıca Leyla, Melikgazi İlçe Müftülüğü’nün kendisine gösterdiği destek ve rehberlik için de teşekkür etti.

Gerçekleşen törene, Melikgazi Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, Melikgazi Müftülüğü personeli ve Lea'nın (Leyla) ailesi katıldı.