Yozgat Müftülüğü

Boğazlıyan'da ilk kez hafızlık icazet merasimi düzenlendi

Yozgat İl Müftülüğü Boğazlıyan Şeyh-ül Kurra Ahmet Şükrü Efendi Yatılı Hafızlık Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için ilk kez "Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Abone Ol

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Boğazlıyan ilçesinde bulunan Şeyh-ül Kurra Ahmet Şükrü Efendi Yatılı Hafızlık Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için "İcazet Merasimi" düzenlendi.

Boğazlıyan Merkez Çarşı Camii'nde ilk kez gerçekleştirilen merasime Boğazlıyan Kaymakamı Ali Serttaş, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, İlçe Müftüsü Atıf Akşit, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi  Abdullah Refik Acer, Üsküdar Aziz Mahmut Hüdai Camii İmam Hatibi Fatih Kılıçoğlu, Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Yunus Koçan, Hunat Camii İmam Hatibi Hafız Fatih Demir, Çorum Huzur Camii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Hunat Cami Müezzin Kayyımı Fatih Demirin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Boğazlıyan İlçe Müftüsü Atif Akşit’in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Ali Gülden, "Boğazlıyan İlçemizin tarihinde ilk defa icazet programı yapmak ِِAllah’a hamd olsun bizlere nasip oldu." dedi.

Gülden, "Hafızlar Allah’ın seçtiği özel insanlardandır. Hafız ehlullahtır, hafız Allah’la sırdaştır. Allah’la musafaha eden, konuşandır. Resül-i Ekrem Efendimizin bir hadis-i şerifinde 'Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir' ifadesi, biz müminlere büyük bir müjdeyi haber verdi. Peygamber Efendimiz yine hadis-i şerifinde ‘Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı hafızasında taşıyan hafızlardır' buyurdu. Hafızlarımız Kur’an-ı Kerim’in en şerefli elçileridir. Şu unutulmamalıdır ki, dünya üzerinde en çok okunan ve ezberlenen kitap Kur’an-ı Kerim'dir. Hafızlarımız Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hıfz etmeleri neticesinde en şerefli mevkii kazanmış olmaktadır. Bugün en hayırlı insanlarla beraber olmanın feyzi ve bereketi içerisindeyiz. Allah (cc), Kur'an-ı Kerim'in ahlakı ile ahlaklanmayı hepimize nasip eylesin. Bu vesile ile başta hafızlarımızı, ailelerimizi, emeği geçen hocalarımızı ve merasimin oluşmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Merasim, Hacı Bayram Veli Cami İmam Hatibi Yunus Koçan ve Hasan Çakmak’ın Kuran-ı Kerim tilavetleri sonrası yapılan dua ile Boğazlıyan Kaymakamı Ali Serttaş, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Çoşar, İl Müftüsü Ali Gülden ve hayırseverlerin hediye takdimi ile son buldu.