DİYANET RADYO/TV

Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden

Diyanet TV’de yayınlanan "Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden" programı, yeni sezonda izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Abone Ol

Hacı Bayram Veli Camii'nden canlı olarak yayınlanan programda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen güzel ahlakın önemine yönelik konuştu.

Hz. Muhammed’in ahlakını örnek almanın önemine vurgu yapan İşliyen, "O’na benzemek, doğru, güvenilir ve ibadetine düşkün olmak için çaba sarf etmeliyiz." dedi.

İşliyen, programda Hz. Muhammed’in ahlakını örnek almanın önemine değinerek, "Ona benzemek için çaba sarf etmeliyiz. O, doğru, güvenilir ve ibadetine düşkün bir insandı. Onun gibi bir Müslüman olmayı hedeflemeliyiz. Toplumda, birbirimize karşı dürüst ve adil olmak yerine, zaman zaman egoizm sergiliyoruz." diye konuştu.

"Ne yazık ki, inandığımız değerleri günlük yaşamda yeterince uygulayamıyoruz" diyen İşliyen, toplumda adalet ve dürüstlük anlayışının eksik olduğunu vurguladı. "Birbirimize karşı dürüst olmayı başaramıyoruz. Bu durum, toplumsal ahlakı ciddi şekilde zedeliyor." ifadelerini kullandı.

İşliyen, "Herkes kitaplardan ahlakı okuyabilir, ama bunu yaşamak ayrı bir erdemdir. Örneğin, 'gıybet yapmayın' derken, bazen bunu ihlal ediyoruz. Bunun sonuçlarını düşünmeliyiz." dedi.

“Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden” her Çarşamba saat 14.00’te Diyanet TV’de…