DİYANET HABER

Camiler ve din görevlileri temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) işbirliğiyle "Camiler ve Cami Eksenli Din Hizmetleri Ulusal Fotoğraf Yarışması" düzenlenecek.

Abone Ol

MÜSDAV'dan yapılan açıklamada, 1-7 Ekim tarihleri arasında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında yapılacak yarışmada, fotoğraf sanatçıları tarafından camiler ve din görevlilerinin toplum hayatına etkisinin ifade edilmesi ve yapılan hizmetlerin arşivlenmesine katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

25 Eylül'e kadar başvurusu alınacak yarışmaya ilişkin detaylara Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/camiler-ve-cami-eksenli-din-hizmetleri-ulusal-fotograf-yarismasi-tr internet adresi üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.

Seçici kurul üyeleri Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, Reuters Haber Ajansı Foto Muhabiri Ümit Bektaş, MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Bekiroğlu, Fotoğraf sanatçıları Hamit Yalçın ve Muhammed Gün'den oluşan yarışmanın sonuçlarının 30 Eylül'de açıklanacağı duyuruldu.

Yarışmada birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin lira, en fazla 30 adet olacak şekilde sergileme ödül bedeli olarak her fotoğrafa 1000 lira ödül verilecek, mansiyon ödülü 5 bin lira olacak.