ALİ ERBAŞ

Camilerde aşure ikram edildi

Yurt genelindeki camilerde Cuma namazı sonrası muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce, tarihi Emutullah Hanım Vakfının gelirleriyle 81 ilde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Merkez Camii'nde cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, daha sonra Düzce Valisi Selçuk Aslan ile cemaate aşure ikram etti.

Başkan Erbaş, gazetecilere, muharrem ayının 10'uncü gününün, aşure günü olduğunu belirterek, "O gün, ondan önceki veya sonraki gün aşureler yapılır. Kardeşlerimizle birlikte cuma namazını kıldık. Cenabıhak hayırlı eylesin, nice aşure günlerine bizleri ulaştırsın." dedi.


İstanbul

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğünce, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Muharrem ayı dolayısıyla İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü görevlilerince, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin çıkışına stant kuruldu. Görevliler, cuma namazından çıkanlara aşure ikram etti.

Ayrıca Fatih, Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Tekirdağ'daki Orta camisinde vatandaşlara 5 bin kase aşure ikramında bulundu.


Ankara

Ankara'da da Hacı Bayram Veli Camii avlusunda cuma namazı sonrasında vatandaşlara aşure ikram edildi.


Sakarya

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğünce düzenlenen organizasyonda Sakarya'daki tarihi Orhan Cami önünde kurulan stantlarda, cuma namazı sonrası cemaate aşure ikram edildi.


Kocaeli

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğünce tarihi Fevziye Camii'nin önünde stant kuruldu.

Cuma namazının ardından 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da standa uğrayarak, görevlilere yardım etti.

Sönmezoğlu, gazetecilere, aşurenin Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere ölmüşlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere bir ikram ve ihsan yemeği olduğunu belirterek, özellikle muharrem ayının 10'uncu gününden sonra yapılmasında büyük fayda olduğunu söyledi.


 Erzurum

Tarihi Lala Mustafa Paşa Camii'nde Cuma namazının ardından bin 500 kişilik aşure dağıtıldı.

Programa katılan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım da vatandaşlara aşure ikram etti.

İkramın ardından Vali Çiftçi, gazetecilere, aşurenin birliğin ve beraberliğin simgesi olduğunu söyledi.

Yakutiye Kaymakamlığı aşevinde bin 500 kişilik aşure hazırlandığını anlatan Çiftçi, "Hicri 1446 yılına girdik. Hem farkındalık olması hem de yeni hicri yıla girmemiz vesilesiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Erzurumlu vatandaşların hicri yılbaşını tebrik ediyorum." diye konuştu.


Hatay

Hatay'da da Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Antakya, Samandağ, Defne ve İskenderun ilçelerindeki bazı cami ve türbelerde cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Merkez Antakya ilçesindeki TOKİ Rasulullah Cami'deki dağıtıma Vali Mustafa Masatlı da katıldı.

Hatay'daki etkinliklerde yaklaşık 10 bin kişiye aşure ikramda bulunuldu.


Bingöl

Bingöl'de Ulu Camii önünde kurulan stantta, cuma namazının ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Programa katılan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da vatandaşlara aşure ikram etti.


Adana

Adana'da, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Ulu ve Yağ camilerinde kurulan stantlarda, cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.


Mersin

Tarsus ilçesinde de cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi.

İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubesince Ulu Camii'nde düzenlenen aşure dağıtımına Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve İlçe Müftüsü Murat Akçay da katıldı.


Osmaniye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde belediye tarafından muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtıldı.


Kırşehir

Kırşehir'de Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü personeli, muharrem ayı dolayısıyla tarihi Cacabey Medresesi avlusunda cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikramında bulundu.


Niğde

Niğde Valisi Cahit Çelik, Muharrem ayı dolayısıyla tarihi Dışarı Cami avlusunda, cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikramında bulundu.


Yozgat

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, muharrem ayı dolayısıyla Yozgat'ta Çapanoğlu Büyük Camii avlusunda cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.


Bitlis, Muş ve Diyarbakır

Bitlis ve Muş'ta muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram edildi.

Muş'ta muharrem ayı kapsamında aşure etkinliği gerçekleştirildi.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Çağlayan Camii avlusunda düzenlenen etkinlikte, 400 kişiye aşure ikram edildi.

Etkinliğe katılan Şube Müdürü Halis Başaran, tüm illerde olduğu gibi Muş'ta da aşure etkinliği yaptıklarını belirtti.

Organizasyonun yapıldığı camiler arasında Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Külliyesi, Gaziantep Çınarlı Camii, Sivas Ulu Camii, Tokat Merkez Ali Paşa Camii, İstanbul Üsküdar Cedit Valide Camii, Kayseri Hunat Hatun Camii, İzmir Sancak Camii ve Edirne Eski Camii de yer aldı.