Giresun Müftülüğü

Çanakçı’da din görevlileri buluştu

Giresun'un Çanakçı ilçesinde emekli din görevlilerinin koordinasyonunda, emekli ve görevde olan din görevlileri kahvaltı programında buluştu.

Abone Ol

Çanakçı İlçe Müftülüğünce "2024 Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla düzenlenen programda emekli ve görevdeki din görevlileri misafir edildi.

Din görevlileriyle bir araya gelen İlçe Müftüsü Yunus Özdamar, emekli din görevlilerinin tecrübe ve bilgi birikimleriyle, görevdeki meslektaşlarına her zaman rehberlik yaptığını belirtti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla gerçekleşen buluşmanın önemine dikkat çeken Özdamar, "Bu tür programlar, din görevlileri arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiriyor ve bizleri bir arada tutan en önemli unsurlardan biri haline geliyor. Emeklilerimiz, bugün olduğu gibi yarın da tecrübeleriyle bu hizmetin en önemli paydaşları olmaya devam edecektir." dedi.

Emekli din görevlileri adına söz alan Mehmet Dilsiz ise, mihrap, kürsü ve minberlerden hakikatin yükselen sesi olmaya gayret ettikleri gibi, din gönüllüsü olarak ta iyiliği teşvik edip kötülükten sakındırmaya devam edeceklerini vurguladı.

Program sonunda, 2024 Ramazan ayında hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzasıyla gönderilen teşekkür belgeleri takdim edildi.