Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde tüm Türkiye'de uygulanan ÇEDES projesi kapsamında  Muğla Marmaris Gençlik Koordinatörü Mustafa Kılınç'ın rehberliğinde Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencilerine yönelik Bilim Parkı Gezisi gerçekleştirildi.

Koordinatör Uzman Vaiz Mustafa Kılınç Yaptığı açıklamada," Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Çedeş yani 'Çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum' kapsamında öğrencilerimizle bilim parkını ziyaret ederek İslam'ın bilimden uzak bir din olmadığını göstermek istedik." dedi.

İslam tarihinde bir çok Müslüman bilim adamının çok önemli bilimsel çalışmalara imza attığını dile getiren Kılınç, "Fizik, Kimya, Tıp, Matematik, Astronomi, Coğrafya, Tarih, Felsefe, İlahiyat alanlarında Cabir b. Hayyan, Ebû Bekir er-Razi, Harezmi, İbn Heysem, Uluğ Bey, Piri Reis, Ferazi, Ferganî, Birûnî, Sabit b. Kurrâ, İbn Battuta, Evliya Çelebi, Kindî, Farabi, İbn Sina, İbn Rüşd, Gazzali gibi her biri dünyaca ünlü bilim adamları yetiştirerek insanlığın her yönden gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur." ifadelerini kullandı.

Bilmiş Ev Mrmaris

Öğrenciler de gerek Koordinatör Kılınç gerekse öğretmenlerine bu tür bir etkinlik gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek, bilimsel çalışmalarla ufuklarının açıldığını ve yeni şeyleri deneyerek öğrendiklerini ve çok eğlendiklerini dile getirdi.

Öğrenciler Bilimsel etkinliklerde farklı alanlarda bilgi sahibi olurken, deneyler esnasında eğlenceli dakikalar yaşadı.