Düzce Müftülüğü

Çilimli’de Mevlid-i Nebi konferansı

Düzce Çilimli İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Abone Ol

Çilimli Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1 Daire Başkanı Yusuf Tunç konuşmacı olarak katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Ali Yiğit'in selamlama konuşması ile başlayan program, İl Müftü Vekili Hasan İzmirli'nin açılış konuşmasıyla devam etti.

Sonrasında kürsüye gelen Daire Başkanı Yusuf  Tunç, Hz. Muhammed (sav)’ın bıraktığı Kur’an ve Sünnet mirasına ve şahşiyetine değindi.

Tunç, "Hz. Peygamber (sav)’i anlayan, yaşayan ve anlatanlardan olmalıyız. Hz. Peygamberin örnekliğinde, kötüleri iyiliğe davet edip, onlar için dua etmeliyiz.Onu en iyi şekilde öğrenip tanımalı, hayatını örnek alıp  bütün insanlığa anlatma gayreti içerisinde olmalıyız." dedi.

Başkan Tunç, konuşmasında Üsve-i Hasene olarak Hz. Peygamber’in; kul olması, güvenilir olması, tevazu ve nezaketli olması, vefalı, adaletli, merhametli ve sabırlı olması gibi konularda şahşiyet inşasının örneklerinden bahsederek katılımcılara anlamlı mesajlar verdi.

Programa emekli Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız, ilçe müftüleri, protokol üyeleri , din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.