Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden  Tuana Akşit, Ecrin Adanır, Meryem Bilik ve Eylem Dalga 8 ayda hafızlığını tamamladı.

Hafız olan öğrencileri makamında kabul eden İlçe Müftüsü Süleyman Baran, "Kur’an-ı Kerim’i hıfz edip gönüllerine nakşeden öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Asıl olan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi, anlaşılması ve hayatın her alanına nüfuz edecek şekilde tatbik edilmesidir. Bu manada Diyanet İşleri Başkanlığımız merkezde, taşrada ve yurtdışında büyük gayret göstermektedir. Köklü bir ilmi geçmişe sahip olan Cizre ilçemizde müftülüğümüzün yaptığı çalışmaların meyvesini alması hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Temennimiz bu başarının daim ve kaim olmasıdır." ifadelerini kaydetti.

Müftü Baran, hafız olan öğrencilere Diyanet yayınlarından kitaplar ve çeşitli hediyeler verip  onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerine ve ailelerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.