DİTİB

Coburg’da düzenlenen “Hoşgörü Festivali”ne DİTİB Camii renk kattı

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Coburg beldesinde “Hoşgörüve Uyum İçinde Yaşam” festivali düzenlendi.

Abone Ol

Coburg belediyesi tarafından organize edilen ve hafta boyunca süren geleneksel festivale; Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yeni Camii’nin yanı sıra anaokulları, spor kulüpleri, kurumlar ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Coburg’da “Hoşgörü ve Uyum İçinde Yaşam” sloganıyla gerçekleştirilen festivalde, DİTİB Yeni Camii ile 30’un üzerinde sivil toplum kuruluşu kurduğu stantlarda farklı etkinlikler düzenledi.

Coburger Marktplatz’da gerçekleştirilen festival, renkli görüntülere sahne oldu. DİTİB Yeni Camii’nin kurduğu stant, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Hem çocuklar hem de yetişkinler için oyunlar, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlendi. Ayrıca, DİTİB Yeni Camii’nin standında cami ve derneğin faaliyetleri hakkında ziyaretçilere bilgi verildi. Çocuklar için yüz boyama etkinlikleri yapılırken, Türk mutfağının eşsiz lezzetleri de ikram edildi.

Coburg Belediye Başkanı Dominik Sauerteig, DİTİB Yeni Camii’nin standını ziyaret ederek, faaliyetler hakkında bilgi aldı. DİTİB Yeni Camii’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Başkan Sauerteig, festivale katılımlarından dolayı mutluluğunu ifade ederek, dernek yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Sauerteig, birlik ve beraberlik adına düzenlenen festival ve diğer etkinliklerde DİTİB Camii’ni görmekten memnun olduğunu dile getirdi.

Festivalde Müslüman cemaati olarak yer aldıklarını belirten Coburg DİTİB Yeni Camii Dernek Başkanı İlhan Birinci, “Beldemizde toplumsal sorumluluk anlayışıyla kamusal ve barışçıl organizasyonlara her zaman destek sağlayan bir derneğiz. Belediye Başkanımız Dominik Sauerteig’e derneğimize gösterdiği yakın ilgi ve teveccühten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

1986 yılında kurulan cami derneklerinin, 90’lı yıllardan bu yana belediye tarafından düzenlenen festivallere ve diğer etkinliklere aralıksız katıldığını belirten başkan Birinci, cami derneğinin kurulduğu günden bugüne kadar yerel belediye ve diğer kurumlarla uyum içerisinde çalıştıklarını ifade etti.

Belediye başkanının ve belde sakinlerinin DİTİB Cami Derneği’nin faaliyetlerini öğrenmesi amacıyla bütün etkinliklerine özel olarak davet edildiğini söyleyen Birinci, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan ayında da toplu iftar programlarına başkanımızı davet ediyoruz. Belediyemizle organizasyonlar düzenliyoruz. Başkanımız, Coburg’da yaşayan Müslümanların bu toplumun bir parçası olduklarını her zaman dile getiriyor. Bizi yalnız bırakmadığı gibi sunduğu maddi ve manevi destekten ötürü kendilerine müteşekkiriz. Festival boyunca ziyaretçilere camimizi tanıttık, yaptığımız faaliyetler hakkında bilgi verdik, camimize davet ettik. Teşkilat olarak birlik, beraberlik, saygı ve sevgi içinde ortak yaşamı destekleme adına bütün etkinliklerde yer alıyoruz.”