DİYANET HAC-UMRE

Çocuk hacı adayları Mekke'ye ulaştı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu kapsamında çoğunluğunu çocuklu ailelerin oluşturduğu hacı kafilesi Mekke'ye ulaştı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac organizasyonu kapsamında Türk hacı adaylarının mübarek beldelere gelişi sürüyor.

Çoğunluğunu çocuklu ailelerden oluşan İstanbul 50. Kafile de Mekke'ye ulaştı.

Medine üzerinden Mekke'ye gelen Kafile, Darul Hadi Otel'de oyuncak ve ikramlarla karşılandı. Karşılamada, ihramlı çocukların şirinliği yürekleri ısıttı.

Çocuk hacı kafilesiyle birlikte Mekke'ye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Hac Genel Müdürlüğümüz bu sene çok güzel bir uygulama yaptı. Küçük yavrularıyla beraber hacca yazılan hacı adaylarımıza özel bir grup oluşturdu. Şu anda birlikte geldiğimiz kafilemizde kreş grubu diye bildiğimiz 19 tane küçük yavrumuz var. Medine-i Münevvere’de de sayın Başkanımızla beraber ziyaret ettik. Pür dikkat dinledi çocuklarımız. Sabırları,, dikkatleri hakikaten çok hoşumuza gitti.

Bugün de Mekke Koordinasyon Merkezimizin de bulunduğu Darul Hadi Oteli’nde çocuklarımızı sürprizlerle karşıladılar, hediyeler, oyuncaklar hazırlamışlar. Rabbimizden niyazımız onların o masum, tertemiz dudaklarıyla yaptıkları dualar hürmetine biz büyüklerin de dualarını kabul edip makbul ve mebrur bir hac nasip eylesin."

- Çocuklar için uzmanlar rehberliğinde özel programlar hazırlandı

Karşılamada bulanan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ise "Mekke’yi Mükerremeye hacı adaylarımız akın akın gelmeye devam ediyor. Bizler de hacı adaylarımızı karşılamanın onları Mekke’de misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün daha özel bir gün. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonuyla gelen özel misafirlerimiz, çocuklu ailelerimiz, çocuk hacı adaylarımız var, onları karşıladık. Onlar için otelde oyun alanları oluşturduk. 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticileri görevlendirdik. Anne babaları ibadetleri için Kabe’ye gittiğinde bizim eğitmenlerimizle çocuklarımız eğitimlerine aksatmadan devam edecek. Hacı adayları arasında çocuklarımızı görmek hakikaten bizleri mutlu ediyor. Rabim sayılarını artırsın diye dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuklarıyla ailecek hacca geldikleri için mutlu olduklarını söyleyen hacı adayları da çocuklar için hazırlanan programlardan ve karşılamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.