Çorum Müftülüğü

Çorum'un ilçelerinde Hz. Peygamber anıldı

Çorum'un Osmancık ve Ortaköy ilçelerinde düzenlenen sabah namazı buluşmalarında Hz. Peygamber anıldı.

Abone Ol

2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum’un Osmancık ve Ortaköy ilçelerinde "Sabah Namazı Buluşması" düzenlendi.

Osmancık İlçe Müftülüğü ile Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Osmancık Beylerçelebi Camii'nde düzenlenen programda öğretmen ve öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunup dini sohbet yapılırken İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci'nin yaptığı duaya hep bir ağızdan "amin" denildi.

Programa Osmancık Kaymakamı Furkan Duman, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Müftü Vekili Harun Gökcük, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda cami bahçesinde vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.

Öte yandan Ortaköy Karahacip Köyü Şehit Haşim Kayacı Camii'nde düzenlenen programa, İlçe Müftüsü Sadık Saran, din görevlileri, köy halkı, gençler ve çocuklar katıldı.

Program, cami görevlileri tarafından okunan Yasin-i Şerif suresi ile başlayıp İlçe Müftüsü Saran’ın “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu kısa sohbetiyle devam etti.

Sabah namazının cemaatle edası ve tesbihatın ardından İlçe Müftüsü Saran’ın yaptığı dua sonrası program tamamlandı.

Program sonunda cemaate kahvaltı ikramında bulunulurken, namaza gelen çocuklara İmam-Hatip Hasan Sarıtaş ve Müezzin Kayyım Muhammet Emin Caba tarafından harçlık dağıtıldı.