TDV

Denizli'de TDV faaliyetleri istişare edildi

Denizli İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetleri istişare edildi.

Abone Ol

Denizli İl Müftülüğünce gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Bu tür istişarelerin yapılması faaliyetlerimizin gelişmesine ve güçlenmesi adına büyük önem arz etmektedir. Bünyemizde faaliyet gösteren İl/İlçe Vakıf Şubelerince yapılan hizmetlerin ihtiyaç sahibi kişilere ulaşması noktasında gayretlerinizden dolayı siz değerli müftü ve vaizlerimize teşekkür ederim." diye konuştu.

Sonrasında kürsüyü teşrif eden Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Recep Şükrü Balkan konuşmalarında şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteklenmesi amacıyla kurulan Türkiye Diyanet Vakfı’nın bugün gelinen noktada yaptığı dini ve hayri hizmetlerle bir insanlık vakfı olduğunu ifade ederek vakfın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden bahsetti. Yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatan veya meydana gelen afet durumlarında ihtiyaçların karşılanması noktasında ilk yerini alan vakfımızdır. Vakfımız ayni yardımlardan nakdi desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, savaş ve işgallere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, depremzedelerin, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına her zaman koşmaktadır."

Şehit Mehmet Ali Doğan Kur'an Kursunda gerçekleştirilen toplantıya Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve vaizler katıldı.