Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Denizli Şubesi ile Denizli İlahiyat  Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında protokol imzalandı.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında imzalanan protokol ile Denizli İlahiyat  Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilen yurt, Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesine tahsis edildi.

İmza töreninde konuşan TDV Denizli Şubesi Başkanı Abdullah Pamuklu, "Bu yurdun tahsisi konusunda emeği geçen başta arsa sahibi Ahmet Göker, Denizli İlahiyat  Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Pekdemir ve Dernek Yönetim Kuruluna  teşekkür ederim." dedi.

Yurdun, eğitim dönemiyle birlikte kız öğrencilerin hizmetine açılacağını belirten Pamuklu, "Kız öğrencilerimize yönelik aile sıcaklığında güvenle kalabilecekleri bu yurdu hizmete sokacağız. Rabbim bu yurdun tahsisi ve yapımında emeği geçenlerden razı olsun. Vatanına ve milletine hayırlı evlatlar yetiştirmeye vesile olsun." diye konuştu.

TDV Denizli Şubesi Başkanı Abdullah Pamuklu ve Denizli İlahiyat  Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Pekdemir tarafından imzaların atılmasıyla yurt, TDV Denizli Şubesine tahsis edildi.

Tahsis protokolünün ardından yurdun ismi, Türkiye Diyanet Vakfı Gülseren Pekdemir Kız Yurdu olarak belirlendi.