İstanbul Müftülüğü

Devlet korumasındaki çocuklardan “Altın Çağ” tiyatro oyunu

TDV İstanbul Gönüllü Koordinatörlüğünce yürütülen "Hayata Köprü Sanat" projesi kapsamındaki “Altın Çağ” tiyatro oyunu Afyonkarahisar’da sergilendi.

Abone Ol

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasındaki işbirliği ile hayata geçirilen “Hayata Köprü Sanat” projesi kapsamında “Altın Çağ” tiyatro gösterisi Afyonkarahisar Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde vatandaşlar ile buluştu.
Programda Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı; “Afyonkarahisar’da bu güzel oyunu sergileyen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Birbirinden yetenekli gençlerin sahnede hünerleri sergilemelerine destek olan tüm hocalarımıza, başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve TDV olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu tiyatro gösterimini bizlerle buluşturan Hayata Köprü Sanat Projesi, kültür mirasımızın taşıyıcı unsurlarından olan sanatın eğitici ve iyileştirici gücünden yararlanarak devlet korumasındaki çocuk ve gençlerin ufuklarını açmak ve özellikle sanat alanında kendilerini geliştirmeleri amacıyla yola çıkmış önemli bir projedir.” diye konuştu.

 Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu; “Başkanlığımız, bilinen usullerin yanı sıra, farklı sanat dallarıyla da din-i mübin-i İslam’ı tebliğ etmeye devam etmektedir. İnsan fıtratında var olan Allah inancı, ‘zevk-i selim’ diye adlandırılan sanatla desteklenir, karşılaşılan zorluklar sanat ile kolayca aşılabilir. Bu vesile ile çocuklarımıza ve “Hayata Köprü Sanat” projesini hayata geçiren, katkı sağlayan tüm ekibe teşekkür ediyoruz." dedi.
İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık ise; “Proje ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlarda devlet korumasındaki çocuklara yönelik, sanat eğitmenlerinden oluşan bir kadro rehberliğinde seminer, workshop ve atölye çalışmaları ile dönem sonu sergi ve sahne performansları gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda 2021 yılının mart ayından bu yana sekiz kuruluşta yaklaşık 270 çocuğumuzun katılımı ile tiyatro, halk oyunları, filografi, çini, resim, ebru, ahşap yakma, mozaik, takı, dikiş, baskı, örgü kategorilerinde atölyeler açılmış, belli aralıklarla tiyatro ve sergilerle sahne gösterimi ve turneler; İstanbul, Konya, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Balıkesir, Malatya ve Bursa’da gerçekleştirilmiştir. Tiyatro çalışmalarında tarihimizin abide şahsiyetlerinin hayatları ve mesajlarını içeren başlıklar tercih edilmiş ve bu doğrultuda Yunus Emre, Mimar Sinan ve Hezarfen Ahmet Çelebi’nin hayatları sahnelenmiştir.” diye konuştu.

Kartal Şehit Polis Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklar tarafından sahnelenen oyun sonrasında Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Yiğitbaşı ile beraberindekiler sergi alanını gezdi.

Programa 29. dönem Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Erdoğan, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, TDV İstanbul Gönüllü Koordinatörü Meral Günel, TDV gönüllüleri ile  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.