Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde “2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu” yarışmalarında il birincileri belli oluyor.

Giresun İl Müftülüğünce, din görevlilerinin yeteneklerinin geliştirilmesi ve planlı çalışma alışkanlığının kazandırılması amacıyla “Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu” yarışmaları gerçekleştirildi.

Yarışmada belirli bir takvim çerçevesinde önce ilçe birincileri belirlendi.

Din Görevlileri Bölge Finali Için Yarıştı 2

İlçe yarışmalarında birinci olan din görevlileri Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde gerçekleştirilen il finalinde ezanı en güzel şekilde okuyabilmek ve etkili hutbe irat edebilmek için yarıştılar.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, yarışmaya katılan tüm din görevlilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Din Görevlileri Bölge Finali Için Yarıştı 3

Milletlerin sembol ve şiarlarıyla ayakta durup varlığını devam ettirdiğini ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, "Ezan-ı Muhammedi, Müslüman kimliğimizi inşa eden, bize tevhidi ve Rabbimize layık bir kul olmamız gerektiğini hatırlatan nişanelerin en önemlilerindendir. Ezan, insanlığı Allah’a kul olmaya çağıran nebevi bir nidadır. Tevhidin gür sedasıdır. Müezzin, Allah’tan başka ilah olmadığını, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) son peygamber olduğunu günde beş defa insanlara ezanla hatırlatır. Rabbimizin rahmetine ve affına ezanla davet eder. Huzura ve kurtuluşa, güvene ve barışa ezanla çağırır. Ezan, vahdetin, yani ümmetin birliğinin ilanıdır. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar minarelerimizden şehadetleri dinin temeli olan ezandan bizleri mahrum bırakmasın. Camilerimizin kürsüsünden, mihrabından ve minberinden hak ve hakikatleri insanlığa beyan eden tüm din görevlilerimizi muhabbetle selamlıyorum." dedi.

İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay başkanlığında İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Şube Müdürü İsmail Aydın, Din Hizmetleri Uzmanı Soner Köse ve Murakıp Mehmet Zahid Sarıgül’ün üye olarak yer aldığı seçici kurul, yarışmacıların sunumlarını değerlendirdi.

Din Görevlileri Bölge Finali Için Yarıştı 4Değerlendirmeler sonucunda "Ezanı Güzel Okuma" yarışmasında Görele’den Onur Can Arslan birinci, Çamoluk’tan Bayram Ali Ay ile Espiye’den Hüseyin Kömürcü ikinci oldular.

Din Görevlileri Bölge Finali Için Yarıştı 5"Etkili Hutbe Sunumu" yarışmasında ise Giresun Merkez’den Fatih Fatsa birinci, Tirebolu’dan Ömer Faruk Demirci ikinci, Alucra’dan Yusuf Yıldız üçüncü oldu.

Yarışma sonunda tüm katılımcılara "Katılım Belgesi" ve hediye takdiminde bulunuldu.

Yarışma birincileri gerçekleştirilecek bölge finallerinde Giresun’u temsil edecekler.

Din Görevlileri Bölge Finali Için Yarıştı 6