Tekirdağ Müftülüğü

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali

Tekirdağ'da 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye Finali gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında personelin yeteneklerini geliştirmek ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak amacıyla çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

Bu kapsamda din görevlileri, belirlenen bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılan elemelerden geçerek yarışmanın finalinde ezanı en şekilde güzel okumak için ter döktü.

Tekirdağ Rüstempaşa Camii'nde gerçekleştirilen yarışma öncesinde konuşan Tekirdağ il Müftüsü Mustafa Soykök, "Yarışmanın birlik ve dirliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın tertip ettiği bu yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Türkiye’nin on bölgesinin birincilerinin yarışacağı, birbirinden güzel sesleri dinleyeceğimiz bu yarışmaya gelen herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Ardından konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, "Din görevlilerimiz, vatandaşlarımıza en güzel şekilde İslam’ın ilkelerini sunmak için mücadele ve bunun için de görev yapıyorlar. Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri icra edilmektedir. Bu haftayı vesile kılarak görevlilerimiz arasında Ezanı Güzel Okuma, Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma, Hafızlık, Hadis Ezberleme ve Etkili Hutbe Sunumu yarışmaları düzenlenmektedir.  İşte bu yarışmalardan biri olan Ezanı Güzel Okuma Yarışması için Tekirdağ İlimizde bu güzel camide bulunmaktayız. Bu final yarışması için uzaktan ve yakından gelen herkese şükranlarımı ifade ediyorum." diye konuştu.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek ise, "Yüce Rabbimiz gönderden bayrağımızı indirmesin. Rabbim, minarelerden ezanlarımızı dindirmesin. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada din görevlileri, "19. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali"nde ezanı en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı.

Bölge yarışmalarında birinci olan finalistler, saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri makama göre ezan okudu.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Uşak' Enes Baştür birinci olurken Yalova’dan Mustafa Sadık Ceylan, Ağrı’dan Umut Coşar ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren din görevlilerine ödülleri, "2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nda düzenlenecek programda takdim edilecek.

Programa İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, siyasiler, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.