Artvin Müftülüğü

Din görevlileri, orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü oldu

Artvin İl Müftülüğünde görevli 24 Personel orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü oldu.

Abone Ol

​Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce, "Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik" kapsamında; İl Müftülüğünde görevli 9 İmam-Hatip, 13 Müftülük Personeli, 1 Müftülük Şube Müdürü ve 1 İl Müftü Yardımcısı olmak üzere toplam 24 Personele yangın gönüllüsü eğitimi verildi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Sinan Saatçi ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kemal Çetiner tarafından verilen eğitimde, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında bilgiler aktarıldı.

Orman yangınlarının söndürülmesinde yangın gönüllüsü olabilmek için bilgi veren Şube Müdürü Çetiner, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, en az İlkokul mezunu olmak, sağlık yönünden bir engeli olmamak, adli sicil kaydı olmamak, teorik ve uygulamalı orman yangınları eğitimini almış ve sertifika almış olmak, şartları aranmaktadır. Gönüllü adayları, teorik ve uygulamalı orman yangınlarıyla mücadele eğitimine tabi tutulurlar. Eğitimde yangına müdahale, ilk yardım, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, iş güvenliği, orman yangınlarında kullanılan araçlarla ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verilir. Eğitimler sonunda başarılı olan adaylar, orman yangınlarıyla mücadelede gönüllüsü olmaya hak kazanırlar." dedi.