DİYANET RADYO/TV

Din ve Psikoloji

Diyanet TV'de “Din ve Psikoloji” programı yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor.

Abone Ol

Programda, insanın ruhsal yapısı ve davranışlarının altında yatan psikolojik faktörlerin dini kimlikleriyle ilişkisini kavramak ve anlatmaya çalışmak için din psikolojisi alanındaki araştırmacılarla her hafta bir konu ele alınıyor.

Programda “Dindarlığın Kaynakları” “Dini ve Manevi Tecrübe” “Dini Gelişim” “Dindarlığın Tanımı ve Ölçülmesi” “Dua ve Dini Ritüel” “Din ve Ahlak” “Din ve Ruh Sağlığı” “Mistisizm” gibi konu başlıklarına değiniliyor.

Programa konuk olan Prof. Dr. Asım Yapıcı, din ve birey arasındaki ilişkilere dair açıklamalarda bulundu. Yapıcı, konuşmasında bireylerin duyguları ve din anlayışları arasındaki ilişkiye değindi.

Yapıcı, korkunun, sadece dış nesnelerden değil, aynı zamanda manevi bağların zayıflamasından kaynaklandığını vurguladı. Allah’ın rahmet ve merhametinin büyüklüğüne dikkat çeken Yapıcı, "Endişe, kaybetme korkusuyla şekillenen bir hassasiyettir." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Yapıcı, modern dünyada bireyselliğin arttığını ve bu durumun yeni dini akımların doğmasına zemin hazırladığını belirtti. "İnsan, psikolojik ve sosyal bir varlık olmanın yanı sıra metafizik arayış içindedir. Bu boşluk, dinle doldurulabilir" dedi.

Yapıcı, sosyal medyanın ve internetin sosyal hayattaki yerine de değindi. İnternetten edinilen bilgilerin bazen yanıltıcı olabileceğine de dikkat çekti. Din ile ilgili bilgilere sahih kaynaklardan ulaşılması gerektiğinin altını çizdi.

“Din ve Psikoloji” her Pazartesi saat 16.00’da Diyanet TV’de…