DİTİB

DİTİB Elif-Bâ uygulamasını hayata geçirdi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), 40. kuruluş yıldönümünde eğitim alanında önemli bir adım atarak Elif-Bâ mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Abone Ol

DİTİB, camilerde çocuklara yönelik din eğitimi kalitesini standartlaştırmayı ve yükseltmeyi hedefleyen bu yenilikle, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına güçlü bir başlangıç yaptı.

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, yaptığı açıklamada, Elif-Bâ uygulamasının DİTİB camilerinde verilen din eğitiminin en büyük ve köklü değişikliklerinden biri olduğunu belirtti. Kuzey, "Kuruluşumuzdan bu yana her sene yeni düzenlemelerle geliştirdiğimiz cami din eğitiminde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle Elif-Bâ uygulamamızı yayın hayatına geçirdik." dedi.

Dijital çağa uygun yenilikçi eğitim aracı

Kuzey, Elif-Bâ uygulamasının iki dilli ve interaktif bir platform olduğuna dikkat çekerek, uygulamanın "Kur’an Öğreniyorum/Ich lerne den Koran lesen" adıyla iOS ve Android cihazlarda kullanılabildiğini söyledi. Kuzey, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu uygulama, Kur'an-ı Kerim Elif-Bâ'sının hem sesli hem de görüntülü telaffuz özellikleriyle kullanıcılarına dijital ortamda hizmet sunuyor. iOS ve Android işletim sistemlerinde sorunsuz çalışan uygulama ile geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefliyoruz.

- Modern pedagoji ile geleneksel eğitimin buluşması

Çocuklarımız, doğru telaffuzla Kur’an öğrenirken, interaktif yapısıyla eğlenceli ve etkili bir öğrenme deneyimi yaşıyorlar. Bu proje, sadece dijital bir yenilik değil; aynı zamanda modern pedagojik yaklaşımı geleneksel Kur'an eğitimiyle birleştiriyoruz. Bu sayede, günümüz çocuklarının dijital dünyayla iç içe olan yaşam tarzına uygun bir öğrenme deneyimi sunuyoruz.

Elif-Bâ uygulamasıyla, çocukların Kur’an-ı Kerim ile olan bağlarını güçlendirmeyi ve dini eğitimde kaliteyi yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Kuzey, “Bu yenilikçi adımla DİTİB, Kur'an-ı Kerim eğitimini çağın gereksinimlerine uygun hale getirerek, yeni neslin dini eğitimini desteklemeyi ve zenginleştirmeyi amaçlıyor. Bu uygulama, her an her yerden ulaşılabilen yapısıyla, çocukların Kur'an-ı Kerim ile olan bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor."

Elif-Bâ uygulamasını devamlı olarak geliştirip güncelleştireceklerini sözlerine ekleyen Kuzey, son olarak, Android veya İOS mobil üzerinden yükleyeceği basit bir uygulama ile erişim sağlayabileceklerini kaydetti.