DİTİB

DİTİB gençlikten yaz şenliği

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Gelsenkirchen şehrindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Horst Mevlana Camii’nde gerçekleştirilen Gençlik Yaz Şenliği’nde çocuklar ve gençler doyasıya eğlendi.

Abone Ol

Cami avlusunda düzenlenen şenliğe, Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı Karin Welge ve AB Parlamentosu seçimlerinde aday olan Nicole Schmidt katıldı.

Dernek Başkanı Fahri Uslubaş, Başkan Yardımcısı Murat Sarı ve Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Basatlı tarafından karşılanan Belediye Başkanı Welge’ye, DİTİB ve gençlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Çocukların, gençlerin ve kadınların heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Welge alanda bulunan etkinlik ve eğlence standlarını ziyaret etti.

Gençler tarafından hazırlanan zengin ürün yelpazesine sahip kitap standını ziyaret eden Başkan Welge, gençlerle sohbet etti ve Almanca kitapların da bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okumanın önemine dikkat çeken Welge, Kur’an-ı Kerim’in Almanca mealinin evinde bulunduğunu belirterek toplumda Müslümanların var olduğunu, farklı inançlara sahip olsak da okuyup anlamanın önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Welge, kadınların yiyecek standını ziyaret ederek yufka açma telaşına ortak oldu. Eline oklavayı alan Welge, yufka açmayı denedi. Sıcak ve samimi anlar, herkesin yüzünde tebessüm oluşturdu.

Cami müştemilatını gezen Başkan Welge, minareye çıkarak manzaranın farklı olduğunu belirtti. İlk defa minareye çıktığını ifade eden Welge, minareden ezan okunabilmesi için destek olabileceğini sözlerine ekledi.

Gençlik lokalini de gezen Başkan Welge, faaliyetlerden çok etkilendiğini söyledi. Küçük bütçelerle büyük işler yapıldığını ifade eden Welge, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için nezih bir buluşma merkezi oluşturulduğunu vurguladı.

Başkan Welge, 20 dakika olarak planladığı ziyaretini 2 saatten fazla sürdürdü. Dernek Başkanı Fahri Uslubaş, Başkan Yardımcısı Murat Sarı ve Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Basatlı, Başkan Welge’ye ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti.

Welge de sıcak konukseverlikleri için teşekkür ederek dernek yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.